Skáčeme přes švihadlo

Nemáte času nazbyt, a přesto toužíte po přitažlivé postavičce bez pomerančové kůže a kil navíc? Nebojte se, dnes nebude řeč o posilovnách, nýbrž o švihadlech. Jako mále holky jsme se švihadlem uměly zacházet jedna báseň, tak proč to teď nezkusit znovu?

Dřevěné smotané švihadlo

Švihadlový comeback!!

Že je skákání přes švihadlo zábavnou formou hubnutí a ještě k tomu je to zdravé začínáme opět zjišťovat, jen tak dále. Se švihadlem si začali už lidé ve starém Egyptě. Když lidé upletli první provaz, netrvalo dlouho, než si uvědomili, že jej lze použít také pro zábavu. Prvně bylo švihadlo výsadou mužů, ale časem se do skákání daly i ženy. Švihadlo také zažilo několik proměn. Začala se vyrábět z moderních materiálů, není problém koupit švihadlo textilní, kožené, jutové, polyuretanové, korálkové, kabelové, s ložisky či dokonce digitální.

Hra, která zlepší kondici

Děti si se švihadlem hrají, my si zlepšujeme fyzickou kondici. Krom toho zlepšíme koordinaci pohybů a stimulujeme spalování tuků. Už po deseti minutách skákání, zlikvidujme až 130 kalorií. Na první pohled se zdá, že skákáním se posílí pouze svaly dolních končením, ale to je omyl. Dokonale posílíte ruce, břicho, záda i hrudník. Jen je třeba skákat správně. A celulitida? S tou švihadlo zatočí!!

Nenáročná výbava

Takové formování postavy vás přijde celkem levně, kvalitní švihadlo zas tolik peněz nestojí. Možná ještě stojí za pořízení odpružená sportovní obuv. Nikdy neskákejte naboso a volte takový povrch pro skákání, který tlumí nárazy – guma či parkety. Rozhodně zapomeňte na beton.
Jak dlouhé má švihadlo být? Postavte se na střed švihadla a úchopy natáhněte kolmo nahoru. Sahají úchopy do podpaží? Pak máte švihadlo správně dlouhé.

Správný postoj a skok

Základem je vzpřímené držení těla, zpevněné břicho a hýždě. Dávejte si pozor, ať se neprohýbáte. Ruce držte u těla a lokty ohněte, tak aby předloktí svíralo úhel 45 ˚. Krouživý pohyb švihadla by měl nejdříve vycházet z loktů a potom ze zápěstí. Neskákejte a neodrážejte se celými chodidly. Pro krásné nožky není třeba skákat půl metru vysoko. Úplně stačí nízké výskoky, aby švihadlo lehce proletělo pod nohama. Z počátku asi budete skákat s menší frekvencí, časem se ale dostanete i nad 60 skoků za minutu. Začněte denně s pěti minutami skákání. Postupně se zlepšováním kondice přidávejte minuty i obtížnost skoků.

Kdo neskáče?

Švihadlo vyměňte raději za plavání, pokud vás trápí bolesti kloubů, nadváha, kardiovaskulární onemocnění, vysoký tlak. Samozřejmě také v případě onemocnění jako je angína či virové onemocnění.

Trénink celého těla pro štíhlou a pevnou postavu

Moderní gymnastika s prvky tance

Tréninková sestava

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies