Stárněte zdravě

Dnešní média jsou plná protistárnoucích krémů, liposukcí, plastik. Stárnutí je považováno za něco nepříjemného, ale copak lze zastavit? Je to přirozená součást života. Namísto usilovného zastavení projevů stárnutí se především snažte zůstat vnitřně mladá!

Obličej starší ženy

Buďte stále v pohybu

Zdravý způsob života by měl být samozřejmostí, co si ale budeme namlouvat – každý z nás má nějaké „hříšky“. Měli byste se ale alespoň pokusit najít mezi tím, co byste měli a tím, co se vám nechce, kompromis. Neradi cvičíte? Choďte na dlouhé procházky – chůze je pro tělo ten nejpřirozenější pohyb. Pakliže máte vážnější zdravotní potíže, poraďte se se svým lékařem, jaký typ pohybu je pro vás ideální. Pravděpodobně vám doporučí jógu, plavání nebo chůzi. Nebuďte sami. Vyrážejte za přáteli nebo si naplánujte týden tak, aby vás rozvrh přinutil vyjít z domu. Dlouhodobý pobyt mezi čtyřmi stěnami neprospívá duševnímu ani fyzickému zdraví. Už jen nedostatek kyslíku a slunečního světla působí depresivně!

Léčivá moc jógy
Plavání - základem je dech

Jídelníček pro seniory? Vápník především.

Po menopauze zvyšte příjem vápníku, snížení hladiny estrogenu totiž vede k vyplavování této pro kosti nezbytně důležité látky. Proto také tolik lidí po padesátce trápí osteoporóza. Mění se i chutě a rychleji se přibírá na váze. Chuť na sladké se snažte zahnat zvýšeným příjmem ovoce, chuť na tučná jídla zase příjmem oříšků, avokáda nebo zeleninových salátů s olivovým olejem. Nechutná vám zdravá strava? Prokládejte hříšná jídla těmi zdravějšími a doplňujte deficit vitamíny a minerály v tabletách.

Deprese a návaly horka při menopauze
Účinné cviky proti osteoporóze

Pravda o protistárnoucích krémech

Některé krémy dokážou skutečně vyhladit pleť tak, že jsou vrásky méně viditelné. Pokud ale budete pokračovat v nezdravém způsobu života, je to boj s větrnými mlýny. Přestaňte se stresovat počtem přibývajících vrásek – strach ze stárnutí jen celý proces projevů stárnutí urychluje! Největším nepřítelem mládí není čas, ale váš stres. Vyzkoušejte raději některé z relaxačních cvičení nebo přímo meditaci. Pomáhá získat vnitřní rovnováhu a nadhled, takže se vás negativní situace přestanou tolik dotýkat.

Rozmazlujte se!

Neztrácejte své sny a nežijte pouze pro druhé. Každý má právo na svůj vlastní život – včetně vás! S láskou se rozmazlujte a uvidíte, že radost ze života vás doslova omladí. Nepřestávejte o sebe pečovat. Zajděte si občas ke kadeřníkovi či ke kosmetičce, pečujte o svou pleť. A co především - plňte si své sny. Nikdy není pozdě!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies