Tetování a metody odstranění

Tetování je velmi rozšířená a módní záležitost, ale bohužel také trvalá. Po letech se nám přestává líbit a přejeme si obrázek smazat. Jaké jsou metody ostranění tetování a jaké nesou rizika?
Tetování na bedrech

Odstranění tetování – proč?

Pokud jste se nechali tetovat u tatéra – amatéra, linky mohou být rozpité nebo se vám na kůži mohou udělat jizvy. Pro základní informace o tetování kliknětě zde. Rozmazaný obrázek vám může zbýt i po tzv. dočasných tetováních. Také dlouhodobá tetování časem blednou. V těchto případech pak můžete toužit už jen po jediném: odstranění tetování.

Tetování a odstranění

Tetování není možné odstranit úplně, ale lze znevýraznit, zesvětlit nebo překrýt jiným ornamentem. Výsledek je pak závislý na tom, jak hluboko bylo tetování provedeno a jaké materiály k němu byly použity.

Tetování a metody odstranění

Odstranění tetování je nákladná a bolestivá záležitost. Nechtěný obrázek si můžete nechat odstranit chirurgicky, laserem, roztroušením kůže nebo překrytím jiným tetováním.

Excision

se používá při odstranění malých obrázků. Skalpelem se tetováž vyřízne a rána se zašije. Při odsrtaňování větších tetování se obrázek vyřezává po částech. Vyříznutá kůže se pak nahrazuje z jiného místa na těle.

Dermabrasion

rozburšuje kůži a tím tetováž odstraňuje. Tato metoda je velmi bolestivá.

Salabrazion

stejně jako předchozí metoda tato rozbrušuje kůži. Předtím se ale kůže ještě zmrazí nebo natře vodou se solí.

Laser

je nejefektivnější metoda odstranění tetováže. Intenzivní světlo laseru roztřišťuje tetovací pigment na malé kousky, které jsou pak organismem samovolně odstraněny. Počet ošetření závisí na hloubce tetování (většinou 3 sezení). Za jedno sezení zaplatíte zhruba 1 500 Kč. Nejlépe se odstraňuje černé tetování, nejhůře barevné. Laser i na odstranění pih, více informací zde.

Cover – up (překrytí)

Tato metoda tetování neodstraňuje, ale překrývá jiným. Většinou je nutné použít tmavší barvu a větší vzor. Nabízejí ji téměř všechny tetovací salony.

Další zajímavé články o tetování:

Tetování - co o něm prozradí?
Tetování hennou
Henna nejen jako tetování
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies