Úřad práce

Úřad práce. Místo, kam se nechce dostat ani jeden z nás. Přesto je více než možné, že se zde jednou ocitneme. Pak je třeba vědět, co všechno nám úřad práce může nabídnout a na co si budeme muset vystačit sami.
Barevné pořadače na papíry

Uchazeč o zaměstnání a zájemce o zaměstnání

Uchazeč o zaměstnání je veden v evidenci uchazečů o zaměstnání za účelem zprostředkování vhodného zaměstnání úřadem práce, v jehož obdvodu má bydliště. Zájemce je veden v evidenci zájemců o zaměstnání stejně jako uchazeč o zaměstnání, avšak tento úřad práce je mimo místo jeho bydliště. Nemá právo na podporu v nezaměstnanosti.

Úřad práce – služby uchazečům o zaměstnání

Uchazečům o zaměstnání úřady práce vyplácejí podporu v nezaměstnanosti a především se snaží zajistit uchazeči vhodné zaměstnání. Umíte si správně napsat životopis? Dále mohou zabezpečit rekvalifikaci nebo poskytnout příspěvek na zřízení nového pracovního místa v rámci samostatné výdělečné činnosti.

Úřad práce – služby zájemcům o zaměstnání

Zájemcům o zaměstnání se úřady práce snaží najít vhodné zaměstnání, případně mu zajistit rekvalifikaci.

Úřad práce – služby všem občanům

Úřad práce poskytuje všem občanům informace o volných pracovních místech v ČR a zemích EU, o podmínkách zaměstnání v zahraničí, o možnostech dalšího vzdělávání, o situaci na trhu práce. Dále poskytuje poradenství ve volbě povolání, rekvalifikace, vhodného zaměstnání, poradenství pro osoby se zdravotním postižením apod.

Úřad práce – služby osobám se zdravotním postižením

Osobám se zdravotním postižením úřady práce poskytují zvláštní poradenství a služby zaměřené na získání vhodného zaměstnání.

Úřad práce – služby zaměstnavatelům

Zaměstnavatelům úřad práce poskytuje poradenské a informační služby, vyhledává uchazeče na volná pracovní místa, poskytuje příspěvky na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením a poradenství v problematice zaměstnávání těchto osob, vydává povolení k získávání zaměstnanců ze zahraničí na volná pracovní místa, může poskytnout také příspěvek na vytvoření pracovních příležitostí v rámci veřejně prospěšných prací, příspěvek na společensky účelná pracovní místa, příspěvek na dopravu zaměstnanců, příspěvek na zapracování, příspěvek na vytvoření chráněného pracovního místa a mnoho dalších.

Úřad práce – služby cizincům

Cizincům udělují úřady práce povolení k zaměstnání v České republice. Cizincem je pro úřad práce osoba, která není občanem České republiky, Evropské unie ani jeho rodinným příslušníkem.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies