Autoaugmentace – tělesný tuk místo silikonu

Většina z nás určitě už aspoň jednou zauvažovala o možnosti úpravy ňader. Jen málokterá žena je totiž majitelkou výstavního poprsí, se kterým by byla naprosto spokojená. Své dělá i vliv médií (přirozená prsa abyste v časopisech a na internetu hledali lupou). Kromě silikonových implantátů mají dnes případné zájemkyně možnost zvolit i úpravu prsou vlastním tukem. Co tato zatím poměrně málo známá metoda obnáší a jak je na tom ve srovnání se silikony?

Žena s odhalenými ňadry před operací smějící se na doktory

Kmenové buňky v akci

Ano, je to tak, kmenové buňky dorazily už i na operační sály plastických chirurgů a ve zvětšení vašich ňader budou hrát hlavní roli. Ale to trochu předbíháme.

Krok 1 – odběr tuku

Ten vám metodou liposukce odeberou nejčastěji ze stehen nebo hýždí. Procedura trvá asi dvě a půl hodiny, není třeba ani narkóza, ani hospitalizace. Jste-li příliš štíhlá, máte smůlu – tuku se musí odebrat aspoň jeden litr, proto je dobré mít v těchto místech nějaké ty zásoby. Liposukcí zabijete dvě mouchy jednou ranou – odebraný tuk poslouží ke zvětšení prsou a zároveň o toto množství zhubnete v problémových partiích.

Krok 2 – laboratoř

Odebraný tuk putuje do laboratoře, kde se z něj separují čisté kmenové buňky, které budou použity při operaci. Tyto buňky se smíchají s tukovými buňkami.

Krok 3 – aplikace tuku

Vzniklá hmota se injekčně aplikuje do poprsí. Zákrok se provádí v lokální anestezii a jsou k němu potřeba jen dva injekční vpichy, takže nevznikají žádné jizvy. Tato fáze trvá asi hodinu. Prsa se během jednoho sezení dají zvětšit o jednu až jednu a půl velikost, chcete-li bujnější dekolt, zákrok se dá zopakovat, ale nejdříve za půl roku. A bonus navíc - během zákroku může operatér zvětšit nejen prsa, ale i vyplnit vrásky nebo zvýraznit rty.

Krok 4 – rekonvalescence

Vše se provádí ambulantně, takže po „operaci“ klidně můžete odjet domů a druhý den jít normálně do práce. Není nutná žádná fixace obvazy a obinadly jako u silikonů. Počítejte s tím, že asi tři týdny budou přetrvávat otoky, takže definitivním tvarem a velikostí vašich prsou se budete moci pokochat až po této době.

Vlastnosti „tukových“ prsou

Při použití tuku místo silikonů nehrozí žádná reakce vašeho organismu. Něco málo z aplikovaného tuku se vstřebá, zhruba 80 % ho v ňadrech zůstává. Prsa se chovají jako pravá, se vším, co k tomu patří – na omak jsou měkká, při chůzi nebo běhu se pohupují a reagují i na změnu váhy – při hubnutí se zmenší, při ztloustnutí naopak zvětší. Lékaři tvrdí, že efekt takto zvětšených prsou je doživotní. A ani samotný plastický chirurg by nepoznal, že prsa byla nějak upravená!

Kolik za to?

Zatím to tedy vypadá na samé klady. Neradujte se předčasně, je tu jedno nepříjemné „ale“ – a tím je cena. Ta vychází na zhruba 260 tisíc korun. Za tuhle dech beroucí částku můžou hlavně nesmírně drahé laboratorní přístroje na separaci kmenových buněk. To je také důvodem, proč tuhle operaci u nás provádí zatím jen několik málo pracovišť. Pro srovnání – „klasické“ silikony vás vyjdou o více než 200 tisíc levněji.

Boj proti striím - které krémy opravdu fungují?

Meditace - k čemu je dobrá?

Pečujete správně o svá prsa?

Léčba rakoviny prsu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies