Dovolená na Kypru

Dovolená na Kypru je pro mnohé snem. Na první pohled nenápadný malý ostrov ve Středozemním moři s tisíciletou bohatou historií svázanou s blízkým Řeckem. A možná vás láká slunné počasí s teplotami okolo 20 stupňů téměř po celý rok.
Velký kámen v moři

Kypr - ideální místo pro vaši dovolenou

Deštivých dnů je na Kypru opravdu málo. Kypr je ideálním cílovým místem jak pro nezávislé cestovatele i pro turisty, kteří mají rádi své pohodlí a raději se podřídí organizovaným výletům cestovních agentur.

Veškeré služby jsou na Kypru na dobré úrovni, téměř kdekoli se domluvíte anglicky nebo německy. Jídlo je na Kypru opravdu vynikající a tradiční kyperské víno má tisíciletou tradici. K těmto všem požitkům ještě přidejte příjemné teplé klima a nemusíte se pro jiné, lepší místo vaší dovolené rozhodovat.

Ostrov Kypr nabízí nepřeberné množství aktivit, při kterých si odpočinete i zasportujete, poznáte spoustu nového a vzrušujícího a mnohé z aktivit zaujmou i děti. A víte, že Kypru se říká "ostrov zamilovaných" a velmi mnoho novomanželů z celého světa právě sem přijíždí strávit svoje líbánky? Není se čemu divit - je to díky překrásnému prostředí, které tu na zamilované páry čeká.

Nejlepší období k dovolené na Kypru

Letní dovolená na Kypru

Pro letní dovolenou plnou slunce, koupání a horkého počasí volte období od půlky května do půlky října - teploty na Kypru dosahují 32 °C. Léto je ideální pro koupání v moři, opalování, provozování vodních sportů, potápění (existují přímo specializované zájezdy) a okružní plavby lodí. V letních měsících je doporučováno navštěvovat archeologická místa časně ráno nebo až ve večerních hodinách. Pro turistiku v letních měsících je vhodné pohoří Troodos, kde je o poznání chladněji.

Podzimní Kypr

Na podzim v měsících od října do listopadu začíná být na Kypru chladněji. Příroda však na podzim okouzluje svojí barevností a pestrostí. V pohoří Troodos probíhá sklizeň vinné révy. Stále ještě je toto období vhodné ke koupání v moři při cestách za poznáváním vinohradů a vinných sklípků.

Dovolená na Kypru v zimě

V zimě vám Kypr přinese nadílku sněhu v pohoří Troodos, takže si milovníci lyžování mohou vychutnat jak tento sport, tak i krásnou přírodu. Zima je obdobím deštů, ale i tak je většina dnů slunečných. Zima je na Kypru obdobím, kdy můžete navštívit muzea, kulturní akce apod.

Jaro na Kypru

Kouzelné nádherné jaro s rozkvetlými vonícími loukami a čerstvě zelenými lesy je ideální dobou k pobytu pro ty, jež nemají rádi horké letní počasí. Jarní Kypr není přímo na koupání, ale o to víc načerpáte kyperské tradice a historii. Teploty se pohybují okolo 19 °C.

Určitě nebudete litovat, pokud se rozhodnete pro dovolenou na Kypru. Je plný kulturních tradic a historických památek. Zážitky ze setkání s kyperskými obyvateli a vůbec z návštěvy ostrova Kypr vám zůstanou navždy v paměti.

Kam na dovolenou?

Další články:

Sahara - tajemná poušť

Pyramidy

Toskánsko a pár tipů na cesty

Brazílie a dovolená snů

Malta a par tipů na cesty

Velká čínská zeď

Thajské království

Turecko a typická turecká kuchyně

Jaderské moře - nejmodřejší na světě

Mrtvé moře

Kanárské ostrovy

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies