Jak si přivydělat a přitom nenaletět?

Kdo si dnes nechce přivydělat nějakou tu korunu navíc? Máte možnost pracovat z domova a nebo si najít druhé, časově flexibilní pracovní místo. Při hledání přivýdělku je třeba dávat velký pozor na podvodníky, kterým budete jen posílat peníze bez odměny. Najít seriózní přivýdělek je dřina.

Ruka vhazující minci do prasátka

Deset tisíc bez práce

Pokud hledáte možnost přivýdělku na internetu, nabídek na výdělek minimálně det tisíc korun téměř bez práce najdete opravdu mnoho. Tyto lákavé nabídky jsou opravdu jen podvodem, který bude stát peníze vás. Například inzerát typu "vydělejte z domova tisíce administrativní prací". Jde o inzeráty slibující roznos letáků, nadepisování obálek či obálkování dopisů. Nejde o nic jiného, než vytáhnout z lidí menší či větší obnos peněz. Inzerát říká, že podrobnosti o práci se dozvíte po odeslání částky, většinou se pohybující kolem padesáti korun. Po odeslání obdržíte dopis, který vám poradí podat stejný inzerát a čekat až se najde někdo, kdo opět zaplatí poplatek vám.

Seriózní přivýdělek

Seriózních nabídek pro práci z domova je opravdu málo, tedy pokud nebereme v úvahu práci daňových poradců, účetních či překladatelů. Nereagujte na nabídky slibující nereálné výdělky, nabídky neobsahující informace o práci a kontakty. Zásadně nikdy neposílejte žádné vstupní poplatky, s těmito penězi se pravděpodobně již nesetkáte.

Jak napsat motivační dopis

Nemáte práci? Zkuste přivýdělek!

Volba budoucího povolání je důležitá

Co by měla nabídka seriózní práce obsahovat?

Při hledání přivýdělku se držte určitých zásad. V seriózní nabídce je vždy uvedeno o jakou práci se jedná, je zde uveden výdělek a to buď částka za hodinu nebo za kus zhotoveného výrobku. Najdete zde kontakt na osobu nebo firmu, která práci nabízí a to včetně telefonního kontaktu. Jestliže je uvedeno pouze telefonní číslo, během hovoru by vám měly být podány všechny informace týkající se práce.

Než podepíšete smlouvu

Než bude sepsána smlouva, je dobré se informovat a zjistit si, zda lidé pracující pro firmu se dlouho drží na svém pracovním místě. Pokud dochází k rychlým výměnám pracovníků, je dobré vědět proč tomu tak je a dát si případně pozor.

Možnosti práce na přivýdělek

Mezi časté práce na přivýdělek patří lepení krabiček, montáž hraček a výroba bižuterie. V těchto případech si většinou přivezete domů jednotlivé komponenty a po zhotovení výrobky dovezete zpět. Jde o časově náročnější práci a hodnotí se vyrobené kusy. Měsíčně lze takto přivydělat 2.000 až 4.000 korun.

Další možností je roznášení letáků. Tato práce zabere několik dní v měsíci. Obvykle se vyplácí 25 haléřů za roznesený leták. Někteří zaměstnavatelé také berou ohled na to, zda roznášíte letáky po sídlištích či po zástavbě rodinných domů. Roznos letáků vám také vydělá kolem 2.000 - 4.000 měsíčně.

Obálkování není lehké sehnat. Většinou tuto práci nabízí firmy, které obálkování zajišťují velkým společnostem. Odměna se pohybuje v rozmezí 50 haléřů až 2 koruny za obálku. Možnou prací na přivýdělek je také hlídání dětí či úklid v domácnostech. Hlídání dětí lze sehnat přes agenturu a výdělek se pohybuje okolo 60 korun za hodinu. Výdělek za domácí úklid se odvíjí od toho, zda jde o klasický běžný úklid nebo o celkovou starost o domácnost. Částka se pohybuje na hranici 55 korun za hodinu.

Casting - jak uspět

Nemocenská a pracovní neschopenka

Jak škodí práce u počítače našemu zdraví?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies