Jak si užít Vánoce a zároveň nepřibrat?

O Vánocích byste si měli užívat, co hrdlo ráčí. Nemusíte si odpírat žádnou radost, ale pokud nechcete nabrat nějaká ta kila navíc, neměli byste to s těmi dezerty, cukrovím a dalšími lahodnými pokrmy příliš přehánět. Však se také říká: “Jez do polosyta, pij do polopita”.

Jak si užít Vánoce a zároveň nepřibrat?

 

Hlídáte si váhu a máte radost z každého shozeného kila? Pak by vám i občasné přejídání mohlo ztracené kila opět navrátit. Mlsat můžete i nadále, jen si musíte dát pozor na množství.

 

Cukroví

 

Zkuste místo kalorických bomb upéct zdravější a odlehčenější verzi cukroví. Některé ingredience lze snadno nahradit za jablíčka, mrkve, vločky, vlákninu, meruňky a podobně. Nebo jednoduše upečte jen malé množství cukroví nebo menší kousky. Nemusíte upéct hromadu cukroví, které pak budete dojídat ještě na Nový rok. Stačí upéct jen tak na chuť a pro pocit Vánoc.

 

Základní pravidla, jak nepřibrat

 

  • Pamatujte, že jakákoli setkání s přáteli či rodinou nejsou jen o jídle. Přece se k přátelům nechodíte jen najíst, ale především se s nimi chcete dobře pobavit, nebo ne?
  • Cukroví nemusí být upečeno jen z bílé mouky a spousty cukru. Raději zvolte oříšky, ovoce a jiné ingredience, které nemají tolik kalorií.
  • Pokud neustále něco ochutnáváte, ztrácíte přehled o tom, kolik jste už snědli. Jestli si ale občerstvení dáte na talířek, budete vědět, co jste skutečně snědli a lépe uhlídáte vaše chutě.
  • Toto pravidlo neplatí jen pro vánoční svátky. Každé jídlo bychom měli jíst v klidu a také bychom neměli nikam spěchat. Tělu nějakou dobu trvá, než zjistí, že už má vlastně dost.
  • Zůstaňte aktivní i přes svátky. Svižnou procházkou, která trvá alespoň půl hodiny, udržíte svou váhu na požadované úrovni a celkově se budete cítit fit.
  • Jestli si chcete zachovat svou štíhlou linii, zapomeňte na typicky český zvyk a tím je - dojídání zbytků. Pokud nemáte hlad, nepřidávejte si. A hlavně si nenalhávejte, že to, co zbylo, musíte dojíst, protože jinak se to zkazí. Většinu potravin lze přece zabalit a uschovat v lednici. A cukroví se přece nezkazí.
  • Určitě si hlídejte i množství alkoholu. Alkoholem totiž také můžete nabrat nechtěná kila.
  • A na závěr si pamatujte, že vánoční svátky jsou především svátky klidu. Nestresujte se zbytečně kvůli úklidu, nakupování dárků a dalším věcem, které vám ubírají energii a dobrou náladu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies