Který sport je vhodný pro vaše dítě?

Jestliže uvažujete, který sport je pro vaše dítě nejvhodnější, musíte předem zvážit všechny pro a proti, aby dítě bylo v konečném výsledku spokojené. V následujícím článku vám poradíme, jak na to.
Chlapeček běhající za míčem po trávě

Jaká je povaha vašeho dítěte?

Při výběru vhodného sportu je velmi důležité zamyslet se nad tím, jaké povahové rysy váš potomek má. Má-li například povahu společenskou, byl by pro něj nejvhodnější nějaký kolektivní sport, jako je například volejbal nebo hokej. Má-li vaše dítě tendence bojovat, skvělou alternativou pro něj bude sport, který mu umožní vyniknout jako osobnosti.

Proč podporovat dítě ve sportu?

Pro děti je pohyb velmi důležitou součástí života. Pokud jste se již rozhodli, že je budete podporovat ve sportu, zkuste si nejdříve promluvit, který druh by ho skutečně bavil. Jestli chce opravdu tento sport dělat, zjistíte tak, že si ho nejdříve otestujete. Navrhněte mu například, aby si zlepšilo prospěch, a za to na oplátku dostane několik prvních tréninkových lekcí. Vaše dítě tak dostatečně prokáže, jestli má opravdu zájem, nebo to bylo jen chvilkové rozpoložení.

Moje dítě odmítá pohyb – co s tím?

Ano, i toto se běžně stává. Máte doma dítě, které raději prosedí hodiny v knížkách nebo nad jinou oblíbenou činností, která nepatří zrovna mezi aktivní? Nezoufejte, váš potomek pravděpodobně nemá o sport vůbec žádný zájem a vy se s tím budete muset smířit. Kupte mu na narozeniny kolečkové brusle a uvidíte, jak se situace vyjasní.

Počítač – zabiják fyzické kondice

Počítač je v dnešní době nezbytný, a to bohužel i pro děti, které na něm dělají například domácí úkoly. Pokud ale sklouzne do světa internetu nebo počítačových her, pozor! Pokuste se uzavřít kompromis: Například za jedničku ve škole může být hodinu na počítači, za trojku mínus půl hodiny a tak dále…

Dítě volí sport – ale jaký?

Tenis – pro kondici je skvělou variantou, taktéž je velice prospěšný pro postřeh a zručnost. Finančně je dost náročný.

Tanec – chce-li vaše dítě tancovat, nebraňte mu. Díky tanci bude v pohodě i psychicky. Připravte se ale, že sáhnete hlouběji do kapsy.

Volejbal – Skvělý kolektivní sport, při kterém si užije spoustu zábavy a naučí se spolupracovat.

Judo – je záležitostí spíše pro chlapce, ale dívky v něm také mohou vynikat. Finančně je velmi nenáročné, až na vstupní výdaje (kimono).

Hokej, fotbal, florbal – sporty typické pro chlapce. Budou pro vaše dítě zábavou a zároveň se naučí spolupracovat s kolektivem a pilovat strategické myšlení.

 

Zdravý jídelníček v průběhu těhotenství

Předškoláci - co by měli umět?

Vegetariánská strava během těhotenství a kojení

Kojenecké plavání

Alergie na mléko

Limonády děti rády

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies