Kruhy pod očima? Zbavte se jich!

Kruhy pod očima nikomu na kráse nepřidají. Naopak nám hrozí, že budeme vypadat starší a unavenější. Je to ale opravdu nutné? Opravdu se s kruhy pod očima prostě musíme smířit?
Oko ženy s fialovými  květy

Kruhy pod očima - kdo za to může?

Stačí jedna probdělá noc a jsou tady. Můžou za to různé faktory: na jedné straně je pravda, že k nim přispívá nedostatek spánku, stres, únava, kouření a alkohol, na straně druhé mohou být dědičnou, a tudíž trvalou záležitostí. Každopádně ve všech případech je viník totožný: mikrocirkulace.

Hlavní příčina: mikrocirkulace

Okolí očí pokrývá mimořádně jemná a tenká kůže, silná v průměru 0,5 -0,01 mm. To způsobuje její velkou křehkost. Za normálních podmínek je pokryta ochranným filmem, který hlídá její hydrataci a množství lipidů. Také krevní a lymfatická cirkulace v okolí očí funguje dobře, i když je nutné přiznat, že je někdy poněkud pomalejší.

 

Lymfa je tekutina, v níž jsou ponořeny orgány. Na rozdíl od krve je však nevyživuje, ale čistí. Obsahuje tedy množství odpadních látek. Právě špatné fungování krevní nebo lymfatické cirkulace mají objevení kruhů pod očima na svědomí.

 

Barva kruhů pod očima závisí na akumulaci krevních pigmentů, které prosvítají pod jemnou kůží. Pokud lymfa, která odvádí odpadní látky, rovněž špatně cirkuluje, nemůže evakuovat nahromaděný pigment.

 

Lymfatická drenáž se zpomaluje v době aktivity, naopak ve fázi dlouhotrvajícího klidu – spánku – funguje správně. Proto bychom po dobře prospané noci neměli mít kruhy pod očima.

Vhodné líčení, aneb jak zamaskovat kruhy pod očima...

Krycí tyčinky neboli korektory jsou v případě kruhů pod očima už nezbytnou kosmetickou výbavou. Navíc nejnovější výrobky nejenže zamaskují kruhy pod očima, ale pleť ještě hydratují a podporují mikrocirkulaci. Aby byl výsledek co nejlepší, vyberte korektor o půl tónu světlejší než je vaše barva pleti a používaný make-up.

 

Pokud je korektor příliš tmavý, kruhy zvýrazní, a v případě příliš světleného odstínu je dostatečně nepřekryje. Ideální je nanášet korektor na make-upový podklad, což zlepší její přilnavost. Začínáme od vnitřního koutku oka a pokračujeme k vnějšímu. Na tento krycí podklad můžete ještě jednou nanést make-up, aby se sjednotila barva pleti. Na závěr lehce přepudrujeme práškovým pudrem, abychom jej zafixovali.

 

Dalším tipem, který rozzáří pohled a opticky minimalizuje kruhy pod očima, je lehký dotek perleti do vnitřního a vnějšího koutku oka.

Rada za pár korun

I když to nevypadá moc šik, zkuste krém na hemeroidy. Po probdělé noci nebo v případě velké únavy tak budou kruhy pod očima menší.

Trvalé řešení – plastická chirurgie

V případě dědičných kruhů pod očima se s nimi buď musíme smířit, nebo je trvale maskovat make-upem. Řešení nabízí i estetická chirurgie. U vpadlých kruhů pod očima se jako východisko nabízí injekční výplň, která dodá patřičný objem. V případě tmavých kruhů pod očima lze použít laserovou metodu nebo velmi jemný peeling.

Přípravky pro zdraví - další zajímavé články k tématu

Účinné relaxační a masážní pomůcky

Masážní pomůcky pro relaxaci duše i těla

Bambucké máslo – hotový zázrak

Zdravá kosmetika versus bio - kosmetika

Masáž vonnými oleji

Aromaterapie - olejová relaxace

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies