Lázně Poděbrady

Město Poděbrady i jeho okolí si na první pohled snad každý zamiluje. Hned po příjezdu vás mile přivítá srdečná atmosféra, kterou budete pociťovat po celou dobu lázeňského pobytu.

Lidé cvičící v bazénu

Lázně Poděbrady

Již koncem 17. století vznikly v Poděbradech malé lázně, jejichž pramen patří mezi nejlepší železité vody. Významným rokem tohoto města byl bezpochyby rok 1905, kdy byl na nádvoří zámku objeven pramen minerální vody s vynikajícími léčivými účinky. Lázně Poděbrady, tak jak jsou známy dnes, byly založeny v roce 1908.

 

V dnešní době patří lázně Poděbrady mezi jedny z nejnavštěvovanějších lázní u nás. Navštěvují je, jak čeští pacienti, tak i zájemci za zahraničí, zejména pak z Německa a Ruska.

 

Kde se lázně Poděbrady nachází

Město Poděbrady se nachází necelých 60 kilometrů směrem na východ od Prahy. Díky své poloze se řadí mezi nejteplejší místa v České republice.

Co se v lázních léčí

Lázně Poděbrady se především specializují na léčbu chorob srdce, oběhového systému a cév (stavy po operacích ischemické choroby srdeční, srdečních chlopní, stavy po transplantaci srdce, vysoký krevní tlak, vrozené či získané srdeční vady aj.).

 

Dále se v Poděbradech poskytuje lázeňská léčebná péče nemocným s diabetem neolitem. Rovněž se zde léčí pacienti s postižením pohybového aparátu (vertebrogenním bolestivým syndromem).

 

Léčebné metody lázní Poděbrady

  • Balneoprocedury – uhličitá a perličková koupel, balsan, podvodní masáž
  • Přísadová koupel – kneipp, mořská sůl, suchá uhličitá koupel, vířivá koupel, alpha sense, plynová koupel, inhalace, parafín, oxygenoterapie, klasická masáž, pitná léčba, rašelinové obklady
  • Alternativní masážearomaterapeutická masáž, medová masáž zad, lymfatická drenáž, reflexivní masáž, skořicový zábal
  • Rehabilitace – individuální léčebný tělocvik, reflexní masáž, mobilizace páteře
  • Pohybová rehabilitace – cvičení v bazénu, skupinový tělocvik, ergometrický trénink, chodecký trénink, elektroléčba, ultrazvuk, nordic walking, čtyřkomorová lázeň, horské slunce, solux, magnetoterapie, bio-lampa, lymfodrenáž
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies