Medová koupel pro zdraví i krásu

Máme pro vás skvělý tip, jak můžete zregenerovat své tělo od hlavy až k patě, a to vše během pouhých pár minut. Ptáte se jak? Dopřejte si medovou koupel! Zhasněte světlo, zapalte svíčku a pusťte relaxační hudbu. Medová koupel vše ostatní obstará za vás.
Med stékající ze lžíce

Med – co vše obsahuje?

Med je jednou z nejsilnějších přírodních hydratačních látek. Obsahuje inhibiny, minerály, vitamíny skupiny B,C,D,E a flavonoidy, které pomáhají chránit naše tělo před účinkem škodlivých volných radikálů.

Příznivé účinky medu pro naše tělo

Med odstraňuje toxiny z našeho těla a aktivuje vnitřní orgány. Je vhodný i pro citlivou pleť, kterou zklidní a zhojí. Je zaručeným pomocníkem při nachlazení, plynatosti, potížích se žaludkem, infekci močového měchýře, artritidě, nemocích srdce, rakovině, chronické únavě, zápachu z úst, kožních infekcích apod. Vědci zjistili, že i když je med sladký, tak pokud se bere ve správných dávkách jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům.

Pro koho je medová koupel vhodná?

Medová koupel se doporučuje lidem, kteří trpí nemocemi kloubů nebo revmatismem. Je účinná jako prostředek k oživení organismu vyčerpaného stresem a nezdravým životním stylem. Pomůže vám při potížích s nespavostí, bolestmi hlavy nebo trávícími obtížemi. Jestliže trpíte alergií na med, máte citlivou pokožku nebo ranky a odřeniny na těle, medovou koupel vám výrazně nedoporučujeme.

Medová koupel - jak na to?

Rozpustíme 250 mililitrů medu v 1 litru mléka. Tuto směs nalijeme do napuštěné vany (teplota by měla být maximálně 40°C). Velmi vhodné je koupel ještě obohatit koupelovým olejem (uklidňujícím nebo regeneračním). Vyhněte se přípravkům s pěnivou přísadou, syntetickým minerálním olejům apod. Zhasněte světlo, zapalte svíčku a pusťte si relaxační hudbu. Doporučená doba trvaní koupele by měla být maximálně 20 minut.

Přípravky pro zdraví - další zajímavé články k tématu

Účinné relaxační a masážní pomůcky

Masážní pomůcky pro relaxaci duše i těla

Bambucké máslo – hotový zázrak

Zdravá kosmetika versus bio - kosmetika

Masáž vonnými oleji

Aromaterapie - olejová relaxace

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies