Navštivte záliv Alcudia na Mallorce

I když je ta hlavní vlna dovolených již dávno za námi, vy si můžete tu svojí naplánovat klidně i na říjen. Záliv Alcudia patří k těm nejkrásnějším na Mallorce.

Kluci jdoucí po pláži

Mallorca mimo sezónu láká turisty na velké slevy

O Mallorce se říká, že je to druhé Německo. Němečtí turisté ji navštěvují v hojném počtu a opakovaně, proto se může zdát, že je tady turistů více než domorodců. Nejsilnější vlna, ostatně jako u jiných letovisek, je tu od června až do poloviny září. Pokud jste se tomu chtěli vyhnout nebo nesnesete tropické teploty, je nejvyšší čas na plánování. Říjnové teploty se zde pohybují mezi příjemnými 18° - 25°C. Pěkné počasí je na Mallorce téměř po celý rok, je zde až na tři stovky slunečných dnů v roce. Navíc jsou na konci září i po celý říjen cestovními kancelářemi nabízeny zájezdy s příjemnými slevami, jsou často i o polovinu levnější. Tak proč to nevyzkoušet třeba v části zvané Alcudia?

Alcudia se pyšní písčitými plážemi a průzračným mořem

Alcudia je část ostrova Mallorca, které patří Španělsku. Žije zde přibližně sedmnáct tisíc obyvatel, jejichž úředním jazykem je španělština a katalánština. Pokud se španělsky nedorozumíte, na domorodce můžete mluvit anglicky a německy (němčina je zde vítána). Alcudia má rozlehlé písčité pláže a nádherné průzračné moře. Voda je čistá a vstoupíte-li do ní, uvidíte na dno. Ve městě mimo jiné můžete najít i hradby, které zde postavili Římané.

Kromě nich zde před více než tisíci lety hledali své útočiště i další národy (např. obyvatelé Kartága či Féničané). Všichni se snažili využít město jako strategickou pozici, a proto zde byly vybudovány různé základny. Některé z památek se dochovaly dodnes, většina původních však byla znehodnocena. Alcudia byla nějaký čas prohlášena hlavním městem ostrova Mallorca, později však byla statutu zbavena a za hlavní město byla prohlášena Palma de Mallorca.

Nejen Alcudia, ale i celý ostrov dnes těží zejména z turismu. Každoročně Mallorcu navštíví až 12 milionů turistů, kteří zde najdou odpočinek na pronajatých jachtách nebo v hotelových střediscích.

Korsika - ráj pro cestovatele

Navštivte řecký Kalymnos - ostrov lovců mořských hub

Španělská Marbella - ráj pro milovníky moře i golfu

Cestujeme během těhotenství letadlem

Vysokohorská turistika v Chorvatsku

Khmerský chrám Angkor Wat

Unikátní solné doly Wieliczka

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies