Není hřeben jako hřeben

Správný výběr hřebenu je pro zdraví vašich vlasů důležitější, než si myslíte. Neexistuje přitom jeden druh vhodný pro všechny typy úpravy – jiný byste měla zvolit pro běžnou denní údržbu a jiný pro vysoušení a styling. Zjistěte, kdy kterého vyčesávače použít, abyste nakonec zazářila jako Zlatovláska.

Tři druhy kartáče na vlasy

Pravidla zdravého hřebenu

Pro hřebeny a kartáče na vlasy patří podobná pravidla jako pro jiné předměty osobní hygieny. Hřeben mějte vždy svůj vlastní – nepůjčujte jej jiným lidem a dvakrát týdně jej omyjte vodou. Vlasy, které se na hřebenu zachytí, odstraňujte alespoň obden, jinak se v nich bude zachytávat prach a bakterie.

Jak poznáte kvalitní hřeben a kartáč

Kvalitní hřeben má oblé hroty a je hladký, na zubech nejsou žádné švy. Zárukou kvality je také označení, že se jedná o ruční výrobu. Co se materiálu týče, dávejte přednost dřevěným hřebenům před plastovými – ty způsobují elektrizaci vlasů.

Kartáče nesmí mít ostré nebo hrubé štětiny, které dráždí pokožku hlavy a způsobují zvýšenou tvorbu mazu. Před nákupem proto udělejte test – přejeďte kartáčem po hřbetu ruky – dotek by vám měl být příjemný. Vyvarujte se také kartáčům s hroty zakončenými kuličkami – na ty se vlasy zbytečně namotávají a díky tomu je nevědomky vytrháváte.

Hřebeny pro běžnou úpravu vlasů

Pro běžnou úpravu vlasů vám postačí hřeben s širšími zuby, hřeben s tenkými a minimálním prostorem mezi nimi totiž vlasy zbytečně namáhá. Jednou za čas vlasy vykartáčujte, odstraníte tak mrtvé kožní buňky a nečistoty a prokrvíte pokožku hlavy. Máte-li citlivější pokožku hlavy nebo vám po kartáčování vlasy plihnout, kartáčujte je s hlavou skloněnou.

Jaký kartáč použít při vysoušení vlasů?

K vysoušení vlasů slouží kulaté kartáče různé velikosti. Obvykle platí, že široké se hodí pro dlouhé vlasy, tenké pro krátké. K vysoušení ale vždy volte kartáč s otvory, které propouštějí vzduch a vlasy tak rychleji schnou. Vlasy před vyfoukáním vždy hřebenem se širokými zuby rozčešte!

Hřebeny, které by vám neměly chybět

  • Hřeben s širokými zuby, je vhodný na rozčesávání mokrých vlasů a na běžnou denní údržbu.
  • Hřeben s hustými zuby a špičatým dlouhým úchopem, slouží k tupírování vlasů a oddělování jednotlivých pramínků.
  • Kulatý kartáč s otvory, určený pro vysoušení a tvarování vlasů.
  • Kartáč s kančími štětinami, má perfektní schopnost vlasy vyleštit (při kartáčování se ale vyhněte kontaktu s pokožkou hlavy).

O vlasové péči víme vše

Péče o mastné vlasy

Péče o suché vlasy

Tipy pro jemné vlasy

Co s kudrnatými vlasy?

Jak pečovat o prodloužené vlasy

Dopřejte svým vlasům speciální zábaly a kúry

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies