Pravidla nanášení make-upu

Mít dokonalý make-up není až tak složité, jak by se mohlo na první dojem zdát. S našimi radami jej hravě zvládnete!

Žena malující se štětečkem na tvář

Krok č.1 – základem je čistý obličej

Make-up nanášíme vždy na čistý a odlíčený obličej. Více o správném čištění pleti se dozvíte v následujícím článku>

Krok č.2 – podkladový krém

Na omytý a osušený obličej nejprve naneste podkladový krém, jehož odstín by měl odpovídat barvě Vaší pokožky (může být o jeden odstín světlejší, nikdy ne však tmavší). Krém na obličeji pečlivě rozetřete, nezapomeňte ani na okrajové části obličeje.

Krok č.3 – make-up

Cílem make-upu je barevně sjednotit pleť a dodat ji zářivý vzhled a pokud je to nutné, zakrýt drobné nedostatky. Vybrat si můžete z několika typů: tekutý (není příliš vhodný, nemá vysokou krycí schopnost), krémový a nebo pěnový. U make-upu je nejdůležitější zvolit správný odstín. Nikdy jej nevybírejte „od oka“, vyzkoušejte si trochu na hřbetu ruky nebo si nechejte poradit od odborníka.

Jak jej nanášet?

Malé množství make-upu rovnoměrně prsty rozetřete po obličeji. Čím důkladněji jej rozetřete, tím méně bude vidět. Nanášejte od středu ke krajům a seshora dolů. Nevynechávejte ani oční víčka a místa s hlubokými póry – zde můžete klidně přitlačit. V místech s mimickými vráskami make-up prsty více zatlačte, aby je nezvýrazňoval.

Krok č.4 - korektor

Korektor je zázračný pomocník, který schová i to, co make-up skrýt nedokáže. Popraskané žilky, tmavé kruhy pod očima, jaterní skvrnky či například nerovnoměrné zbarvení pleti. Korektor by měl být vždy o něco světlejší, než je barva naší pleti.

Krok č.5 - pudr

Pudr má za úkol zafixovat make-up. Vytváří na povrchu obličeje hladký vzhled, také reguluje lesk. I u pudrů si můžeme vybrat z několika typů – krémový (vytváří pudrový povrch, proto již tedy není nutné make-up fixovat další vrstvou pudru), tuhý nebo suchý.

Jak jej nanášet?

Než začnete pracovat s pudrem, počkejte, až vaše pokožka vstřebá nanesený make-up. Nanášejte jej vždy štětcem, který před použitím lehce oklepejte a teprve pak aplikujte na tvář. Na závěr pleť ještě jednou přejeďte čistým štětcem, čím odstraníte přebytečný prášek. Takto zabráníte vytvoření nepřirozeně hrubé vrstvy pudru na tváři.

Krok č.6 - líčka, tvářenky

Tvářenka je výborný pomocník na prozáření a tvarování obličeje. Nanáší se na nejširší partii tváří – šikmo od spánků podél lícní kosti směrem k jamce, která se vytvoří, když vsajeme tváře. Tah končí zhruba na přímce pod vnějším okrajem oka, nikdy by neměl být delší než je úroveň špičky nosu. Vybrat si můžete z mnoha odstínů – světlejším typům sluší růžové a broskvové, tmavým zase bronzové.

Make-up vhodný na pracovní pohovor

Přirozené líčení - perfektní pleť základem

Dokonalé líčení - jak na to?

Řasenky - záchrana pro řasy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies