SOS rady pro oteklé oči

Oteklé oči jsou zcela běžný problém u většiny lidské populace. My jsme se na tento problém zaměřili a podívali se na něj blíže. Pojďte se s námi dozvědět, jak bojovat s oteklými víčky.
Oko s namalovanými řasy

Zdraví – neničte si ledviny a nebude mít oteklé oči

Jedním z důvodů, proč máte oteklé oči, může být problém s ledvinami. S uvedeným faktorem souvisí hlavně oteklé oči po ránu. Když předchozí den hodně pijete a večer ještě třeba zajdete s kamarády na nějaké to pivo, neúměrně tím zatěžujete ledviny a to se projeví druhý den ráno oteklýma očima. Proto si dejte pozor na to, co pijete a také na to, kolik toho vypijete.

Pár typů a dobré rady pro ranní oteklé oči

  • Mrazák a dvě čajové lžičky má doma jistě každý. Stačí tyto lžičky dát na chvilku do mrazáku a pak si je asi na 5 minut přiložit na oteklá víčka. Otok zmizí a vy budete zase krásná.
  • Vatové tampóny namočte do studeného mléka, nebo smetany, pak už stačí jen lehce vymačkat zbytky, aby vám to neteklo po obličeji a opět přiložit na oteklá víčka. I po probdělé noci se vám oči zase rozjasní a rozzáří.
  • Dva sáčky s černým čajem spaříme vroucí vodou a necháme 2 minuty louhovat. Potom už jen vymačkáme vodu a na 10 minut přiložíme na oči. Třísloviny v čaji by měli otok zmírnit.

Jste nachlazení? Oteklé oči na sebe nedají dlouho čekat

Otoky kolem očí mohou být způsobeny také právě prodělanou rýmou. Proto je důležité nepodcenit žádné příznaky nachlazení a pečlivě se sledovat. Pokud byla příčina otoků právě ono zmiňované nachlazení, sami po několika dnech zmizí.

Kosmetické přípravky slibují zaručený efekt

Samozřejmě také existuje spousta kosmetických přípravků, které slibují zaručené výsledky. Né všechny však svých slibů také dostojí. Navíc tyto krémy, nebo obklady nejsou nijak levnou záležitostí. Cena takového přípravku se může dostat i přes 500 korun, ale co by člověk v mnoha případech neudělal pro krásu.

Další zajímavé články z rubriky přípravky pro zdraví

Péče o pleť ve 20, 30, 40, 50-ti letech

Deodoranty versus antiperspiranty

Péče o mastné vlasy - jak na to?

Lupy - pryč s nimi

Kosmetika z konopí - pro a proti

Bambucké máslo - hotový zázrak

Tablety na opalování

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies