Sporty, při kterých zhubnete

Plavková sezóna se blíží a vy začínáte propadat panice: Tohle povolené a ochablé svalstvo a závěje tuku byste měli vystavit na veřejnosti?! Nezoufejte. Pořád je ještě naděje. Poradíme, které sporty byste si měli naordinovat, aby hubnutí a tvarování postavy bylo co nejefektivnější. Za dva tři měsíce budete na pláži za hvězdu!

Cvičící ženy

Zumba

Temperamentní a dynamické cvičení nezapře svůj jihoamerický původ. Míchá dohromady posilující cviky a taneční kroky. Je tak nejen vyloženým tukožroutem, ale zvedne vám i náladu. Hodí se pro každého, bez omezení věku. Ideální je „zumbovat“ 3x do týdne, výsledek se dostaví do 2-3 měsíců.

Kolik spálíte: 500-600 kcal/hod

Zumba - novodobý fenomén ve světe fitness

Aerobik

Je to takový starší bratr zumby. Existuje v různých formách: step aerobik, fat burner, dance aerobik, body work a další. Choreograficky je náročnější než zumba. Jestli si na aerobik najdete čas 3x týdně, do tří měsíců uvidíte v zrcadle výsledky. Aerobik je univerzální sport, hodí se pro každého bez rozdílu věku a pohlaví.

Kolik spálíte: 300-600 kcal/hod podle typu aerobiku

Aerobic a jeho druhy

Spinning

Základem je kolo zvané spinner, které má na rozdíl od rotopedu volnoběh a je vybaveno bezpečnostní brzdou. Cvičí se pod vedením instruktora, cvičení zpříjemňuje hudba. Spinning je vhodný opravdu pro každého, dokonce i pro těhotné ženy.

Kolik spálíte: 400-600 kcal/45 min

Spinning - pro radost z pohybu

Posilovna

Máte z ní strach, protože nechcete mít svaly jako kulturist(k)a? Bezdůvodně. Při posilování vypotíte méně kalorií, ale vybudujete si svaly, které fungují jako tukožrouti – 1 kg svalů spálí i v úplném klidu 50 kalorií denně. Čím více máte svalů, tím rychleji a „bezpracněji“ hubnete. Má to ale jeden háček – při postavení se na váhu vás čeká nepěkný šok, ručička může ukázat, že jste neshodili ani deko. Lesk do očí vám vžene přeměření pasu a hýždí, kde naměříte o pěkných pár centimetrů méně. Navíc posilování břišních svalů působí jako prevence bolestí zad.

Kolik spálíte: 1 kg svalů spálí i v úplném klidu 50 kcal/denně

Domácí posilovna - co by nemělo chybět?

Nordic walking

Chození s holemi si i u nás získává stále více příznivců. Oproti „obyčejné“ chůzi má totiž výhody navíc: • zvyšuje energetickou spotřebu při chůzi až o 22 % • snižuje zatížení dolních končetin až o 30 % • zapojuje do pohybu až 90 % svalů lidského těla • přináší odlehčení nosných kloubů (hůlky změkčují nárazy paty na zem), ulehčí pohybovou terapii lidí s nadváhou Chcete-li vidět výsledky nordic walkingu na vaší postavě, měli byste se mu věnovat třikrát až čtyřikrát týdně aspoň 40 minut.

Kolik spálíte: 600 kcal/hod

Nordic walking

Bylinkové hubnutí

Watsu - protáhněte se ve vodě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies