Štýrsko – země krásných hor

Štýrsko je země proslulá krásnými horami, které lákají k návštěvě všechny vášnivé lyžaře, snowboardisty, freeridery a ostatní milovníky zimních sportů. Přečtěte si více o Štýrsku.
Lyžařské brýle na sněhu

Štýrsko – země krásných hor

Štýrsko je druhou největší rakouskou spolkovou zemí, jejíž rozloha činí 16 388 km². Hraničí se Slovinskem, v rámci Rakouska sousedí se spolkovými zeměmi Horní Rakousy, Dolní Rakousy, Salcbursko, Burgenland a Korutany. Hlavním městem je Štýrský Hradec (Graz), dalšími velkými městy jsou Leoben, Kapfenberg, Bruck an der Mur, Knittelfeld a Köflach.

Štýrsko – ráj pro lyžaře i snowboardisty

Ve Štýrsku se lyžařské terény nacházejí ve výšce od 200 metrů až do téměř 3 kilometrů nad mořem. Nalezneme zde upravené sjezdovky, ale také svahy, na nichž lze lyžovat ve volném terénu.

 

Mezi nejznámější oblasti Štýrska vhodné pro lyžaře patří vrchol Schladminger Tauern a masív Dachstein. Mezi uvedenými vrcholy se nachází 9 zimních středisek (Schladming Planai/Hochwurzen, Hauser Kaibling, Reiteralm/Fageralm, Stoderzinken, Galsterberg, Ramsau, Dachstein Gletscher, Planneralm, Resneralm), které nabízí celkově 223 kilometrů upravených lyžařských tratí a 111 lanovek. 

 

Pro všechny snowboardisty, freeridery a také lyžaře máme tip na dovolenou plnou zimních radovánek – navštivte Kreischberg. Nachází se zde největší U-rampa Evropy. Oblast Schladming–Dachstein je považována za průkopníka ve snowboardingu.

Z lákavé nabídky Štýrska

Štýrsko nabízí početné množství lyžařských škol a školek, cvičných vleků, čarovných koberců, vinic, snow parků…atd. Můžete se zde také projet na lipicánovi – právě Štýrsko je jejich rodnou vlastí.

Dovolená a cestování

Mexiko - Země Mayů

Lesbos - ostrov lesbiček?

Zapomenutý ostrov Réunion

Turecko - křižovatka kultur

Cestujeme za teplem na Liparské ostrovy

Laos, země chrámů a deštných pralesů

Javoříčské jeskyně

USA – důležité informace o zemi

I Ostrava má svůj hrad

Aquapark ve Wisle

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies