Tančím a hubnu!

Ať zvolíte jakýkoliv druh tance, každý vám dopomůže k tomu, abyste se cítili psychicky i fyzicky lépe. Při tanci posilujete a procvičujete celé tělo a shazujete mnohem účelněji, než při běžném cvičení, určeném pro zpevnění postavy. Víte, které druhy tanců jsou pro vaši postavu nejprospěšnější?

Tančící postavy žen

Step a irské tance

Pokud se rozhodnete pro tento druh tance, zlepšíte si nejen kondici, ale také výrazně zpevníte stehenní, lýtkové a hýžďové svaly. Step můžete tančit sami, ve dvojicích, malých i velkých skupinách. Vhodnou alternativou jsou irské tance, které se staly poslední dobou hitem. Jde o fyzicky velmi náročné cvičení, které vytvaruje nohy, posílí srdeční sval, pomůže k lepší fyzičce a zpevní stehna i hýždě.

Step a step aerobic

Břišní tance

Břišní tanec je jedinečný způsob pro formování ženského těla, s důrazem na břišní svalstvo, hrudník a paže. Podstatný vliv má břišní tanec na poporodní zpevnění pánevního dna. Při tančení se nepřetěžují jednotlivé svalové skupiny ani klouby. Střídá svalové napětí s uvolněním, zvyšuje cirkulaci krve, zbavuje tělo toxinů a zrychluje metabolismus.

Břišní tance - pro relaxaci a krásné tělo

Zumba

Zumba (zvaná také afro dance) je v součastné době fenoménem ve světe fitness, který slučuje latinsko-americkou a mezinárodní hudbu s tanečními a fitness pohyby. Při pravidelném cvičení zumby lze vytvarovat postavu, spálit přebytečné tuky, příjemně se uvolnit a navíc protáhnout celé tělo. Za hodinu strávenou tímto druhem tance lze spálit až 600 kalorií. Více o zumbě se dozvíte v následujícím článku:

Zumba - novodobý fenomén ve světě fitness

Polka, swing, samba, salsa, rumba, country tance

Pokud se rozhodnete pro polku, swing, sambu, salsu, rumbu nebo country tance, buďte si jisti, že nenechají v klidu ani jediný sval v těle. Během krátké doby lze s jejich pomocí vytvarovat lýtka, stehna, hýždě, bříško i boky. Posílíte také paže, ramena a prsa.

Další zajímavé články k tématu:

Tanec jako životabudič

Orientální tanec zvyšuje sebevědomí i plodnost

Salsa aerobic - zhubněte tancem

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies