Tipy na skvělé relaxační koupele

Každý z nás si zaslouží mít chvilku pro sebe. Je na nás, jak s ní co nejlépe vynaložíme. Můžeme si například dopřát horkou relaxační koupel, která povzbudí nejen tělo, ale i naši mysl...
Zapálené svíčky položené na okraji vany

Rady, jak si co nejlépe koupel vychutnat

Teplota vody by měla být kolem 38°-40°C, koupel by měla trvat nejlépe 20 minut, ale nejdelší čas, který byste už neměli překročit je 30 minut. Do vany se uložte tak, aby vaše tělo bylo co nejvíce ponořeno. Nyní zavřete oči a minimálně 10 minut relaxujte. Koupel provádějte před spaním, aby měla pokožka i mysl čas regenerovat.

Uklidňující a voňavá čokoládová koupel

Původ čokolády sahá až do doby před třemi tisíciletími. Tehdy byla v říších Olméků, Mayů a Aztéků považována za nápoj bohů. Dnes je čokoláda dietním hříchem mnoha z nás. Z čokolády si můžete udělat i skvělou čokoládovou koupel, která vás nejen příjemně uvolní, ale také dodá krásu vaší pokožce.

Domácí čokoládová koupel – jak na to?

Smíchejte 1/8 jakéhokoliv neslazeného kakaa, 1/3 instatního sušeného mléka a půlku skleničky koupelové pěny s příjemným aroma (například třešeň, kokos, vanilka, máta apod). Vše promíchejte a vlijte do horké vany.

Medová koupel

Do vany nalijte 1 až 2 litry mléka a přidejte několik lžic medu. V misce si smíchejte med, žloutek a lžičku olivového oleje. Celou směs si vetřete do vlasů, obličej si potřete medem, který napřed rozpustíte ve troše horkého mléka, aby se lépe nanášel a natřete si jím obličej. Ponořte se do vany a relaxujte tak dlouho, jak je vám to příjemné.

Rašelinová koupel

1 litr směsi pro rašelinovou koupel přidejte do vany s velmi teplou vodou a řádně promícháme. Koupel nechte působit po dobu 15 minut. Po koupeli se vysprchujte. Doporučujeme ještě pro zvýšení efektu suchý zábal po dobu 20 minut. Tato koupel navodí pocit znovuzrození a nabije vás energií. Pomáhá také při akné, artróze, ekzémech, mírných kožních zánětech, revmatismu, svalové křeči.

Povzbuzující mořská koupel

Slaná voda zbaví tělo únavy a příjemně osvěží. Nemusíte se bát toho, že by mořská sůl příliš vysušila vaši pokožku. Vysušují se jen vrchní vrstvy kůže. Ve spodních vrstvách kůže mořská sůl váže vodu, proto zůstane pokožka hydratovaná a vláčná. Koupel rovněž vyplavuje z těla škodliviny a organismus přijímá minerální látky.

Přípravky pro zdraví - další zajímavé články k tématu

Účinné relaxační a masážní pomůcky

Masážní pomůcky pro relaxaci duše i těla

Bambucké máslo – hotový zázrak

Zdravá kosmetika versus bio - kosmetika

Masáž vonnými oleji

Aromaterapie - olejová relaxace


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies