Trichomoniáza

Trichomoniáza je velmi nebezpečná a snadno získaná pohlavní choroba. U mužů probíhá nákaza velmi mírně, takže ji nemusí ani zaregistrovat a nevědomky ji přenést na partnerku. Příznaky u žen jsou naopak velmi silné..
Dřevěná kostka s nákresy

Pohlavní nemoci a trichomoniáza

Trichomoniáza je onemocnění přenosné pohlavním stykem. Původcem nemoci je prvok bičenka poševní.

Trichomoniáza – jak se projevuje?

U žen vyvolává svědivý a po rybině zapáchající poševní výtok nažloutlé nebo nazelenalé barvy. Mohou se objevit i bolesti v podbřišku a pálení při močení. U mužů probíhá nákaza velice mírně nebo dokonce bez příznaků. Muž tedy ani nemusí poznat, že trichomoniázu má a může nevědomky nakazit svou partnerku. Zajímá vás, jak se pohlavní nemoci zjišťují?

Trichomoniáza a její nebezpečí

Trichomoniáza může vyvolat zánět močové trubice, u neléčené infekce mužům hrozí, že napadne i prostatu. Během nemoci je nakažený náchylnější k dalším nemocem pohlavního ústrojí. Ženám může neléčená trichomoniáza způsobit i neplodnost.

Trichomoniáza a způsob přenosu

Nemoc se přenáší pohlavními sekrety infikovaných osob během pohlavního styku. Pokud vás partner nakazí trichomoniázou, je více než pravděpodobné, že nejste jeho jediná partnerka. Trichomonády se totiž vyskytují u jedinců s více partnery a u homosexuálů. Nebezpečí přenosu trichomonád můžete snížit používáním kondomu.

Trichomoniáza a léčba

Tato pohlavní nemoc se léčí pomoci antibiotik a u žen také vaginálními čípky. Během léčby je nutná naprostá sexuální abstinence obou partnerů. Trichomoniázu gynekolog odhalí výtěrem.

Další pohlavní nákazy naleznete zde

Filcky neboli muňky
Kapavka - včasné odhalení
Syfilis a prevence
AIDS - HIV příznaky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies