Vlasy a vlasová diagnostika

Potíže s kvalitou vlasů neodstraníme, dokud nezjistíme jejich příčinu. Významným pomocníkem je pak vlasová diagnostika, která dokáže odhalit chybějící nebo škodlivé látky nejen ve struktuře vlasu, ale i v celém organismu.

Kartáč plný vlasů

Jak rostou vlasy?

Rychlost růstu vlasů je přibližně jeden centimetr za měsíc. Růstová etapa vlasu trvá dva až šest let. Vlasy se vždy po dvou až třech měsících dostávají do klidové fáze, některé vypadnou a na jejich místě začnou růst nové. Předpokladem pro správný růst a vývoj vlasů je zastoupení všech potřebných látek v těle a absence látek škodlivých.

Může při potížích s vlasy pomoci lékař?

Ano, může. Pro odstranění problému je třeba zjistit příčinu vašich potíží a úkolem lékaře je tuto příčinu odhalit. Bude brát v úvahu způsob, jakým se stravujete, jak o své vlasy pečujete, ale i vaše menstruační cykly, případné těhotenství nebo přechod. Lékař vám může také doporučit krevní vyšetření nebo biopsii, kdy je vám odebrán vzorek vlasů pro mikroskopické vyšetření.

Biopsie a rozbor vlasů

Biopsie je mikroskopické vyšetření vzorku tkáně, např. vlasů. Ze vzorku lze vyčíst stav těch látek v těle, které výrazně ovlivňují kvalitu vlasů. Chemické prvky jsou základními stavebními prvky našich těl. Poměry těchto látek (jedná se hlavně o vitamíny, minerály, proteiny, tuky a uhlovodany) jsou ukazateli rovnováhy v těle. Chemický rozbor vlasů proto dokáže odhalit stav celého lidského organismu. Analýza vlasů je považována za screeningový test, který může zjistit chybějící či přebytečné látky v těle a lze ji brát dokonce jako preventivní vyšetření před propuknutím nemoci.

Proč je analýza vlasů tak účinná?

  1. Vlasy jsou na rozdíl od krve stabilním ukazatelem. Složení krve je závislé na stravě, denní době a mnoha dalších faktorech, kdežto složení vlasů zůstává stejné. Ve vlasech se usazují dokonce i toxické kovy, které rozbor krve neodhalí.
  2. Test vlasů dokáže stanovit i míru stresu a rychlost spalování (na základě rychlosti oxidace buněk), podle níž je možno sestavit dietní plán a vhodné potravinové doplňky.
  3. Anylýza dokáže odhalit nesnášenlivost některých látek, sklony k fyzickým i psychologickým nemocem.
  4. Pomocí analýzy vlasů lze sledovat pokrok při léčbě. Jakékoliv biochemické změny se projeví v dalším testu.
  5. Vlasová diagnostika nestuduje jen množstevní zastoupení jednotlivých prvků, ale i zastoupení poměrné. Například poměr zinku a mědi nás informuje o vztahu progesteronu a estrogenu. A jak je to s testosteronem?

Vlasová diagnostika zjišťuje náš typ metabolismu

Pomocí vlasové diagnostiky můžeme zjistit, jaký typ metabolismu vlastníme. Pokud se budeme řídit doporučeními, která diagnostika metabolického typu určuje, můžeme se dočkat zlepšení nebo i odstranění většiny zdravotních potíží. Úpravu výživy je však třeba podstoupit dlouhodobě.

Typy metabolismu

  1. Sacharidový typ vyžaduje prvky vegetariánské stravy
  2. Bílkovino-tukový typ musí omezit jednoduché cukry
  3. Smíšený typ vyžaduje rovnoměrné zastoupení všech složek potravy

Jak se analýza vlasů provádí

Vzorky se obvykle odebírají ze zadní části hlavy a stříhají se pokud možno co nejblíže pokožce. Vzorek se zastřihne na délku tří centimetrů a v laboratorním sáčku se posílá na analýzu.

Co ovlivňuje výsledky vlasové analýzy

Používání běžné vlasové kosmetiky výsledky vlasové diagnostiky neovlivňují. Některým činnostem je ale přece jen třeba se vyhýbat. Například každodenní plavání v bazénu zvyšuje výskyt sodíku a mědi ve vlasové struktuře. Výsledky ovlivňují také barvy na vlasy obsahující olovo a šampóny s obsahem zinku. 48 hodin před vzorkováním by se vlasy měly umýt. Už hodinu po osprchování se hladina minerálů vyrovnává do původního stavu.

Chemické složení vlasu

  • uhlík, vodík, kyslík, dusík
  • železo, měď, zinek, jód
  • 20 různých druhů aminokyselin
  • proteiny
  • lipidy
  • voda

Jaké látky příznivě ovlivňují kvalitu a růst vlasů

Jak už bylo řečeno, předpokladem pro správný růst a vývoj vlasů je zastoupení všech potřebných látek v těle a absence látek škodlivých. Vlasy potřebují stálý přívod vitamínů a minerálů jako je např. sodík, draslík, vápník nebo hořčík. Všechny tyto látky a ještě mnohem více obsahuje výrobek Hollywood Mineral Fit Hair®. Pro pokrytí všech pro vlasy potřebných látek by vaše strava měla obsahovat dostatek vlákniny, ryb, kvasnic a sójových produktů. Pomoci vám mohou i některé bylinky (heřmánek, bříza, kopřiva).

Hollywood Mineral Fit Hair® a jeho příznivé účinky na kvalitu vlasů

Hollywood Mineral Fit Hair® je tekutý koncentrát z látek přírodního původu, rostlinných výtažků, minerálních a stopových prvků, který příznivě podporuje organizmus proti padání vlasů. Má charakteristicky slanou chuť a vůni moře, která je způsobená minerály s naprostou absencí cukru nebo umělých sladidel. Hollywood Mineral Fit Hair®, je určen pro osoby s potřebou zkvalitnit vlasovou strukturu, omezit tvorbu lupů a zabránit padání a oslabení vlasů.

Hollywood Mineral Fit Hair® pomáhá zajistit

  • Zkvalitnění vlasové struktury.
  • Omezení padání vlasů.
  • Zabránění tvorby lupů.
  • Přirozený lesk a pružnost vlasů.

Složení přípravku Hollywood Mineral Fit Hair®

Kationty

Lithium, sodík, draslík, vápník, hořčík, baryum, mangan, rubidium, měď, stříbro, berylium, zinek, cín, vanad, antimon, chrom, železo, nikl.

Anionty

Fluorid, chlorid, bromid, jodid, hydrogensulfid, síran, seleničitan, dusitan, dusičnan, hydrogenfosforečnan, hydrogenuhličitan.

Extrakty z bylin a přírodních látek

Kopřiva dvoudomá, gotu kola neboli brahmí, myrta obecná, pýr plazivý, bříza bělokorá, lichořeřišnice větší, lopuch plstnatý, heřmánek pravý.

Dávkování a použití Hollywood Mineral Fit Hair®

Přípravek mohou používat dospělí a děti od tří let. Ideální dávka je jedenkrát denně, vždy ráno před jídlem jedna odměrka koncentrátu zředěná v poměru 1:10 vodou. Přípravek lze pít i nezředěný.

Doba užívání Hollywood Mineral Fit Hair®

Celková doba užívání Hollywood Mineral Fit Hair by měla činit 3 měsíce. Podle potřeby lze ale užívání prodloužit nebo celou kúru zopakovat. První účinky se dostavují již v prvním měsíci užívání.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.4 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies