Zábava pro děti – zdarma

Zabavit své dítko, aniž by to muselo stát peníze, je poměrně těžké. Neznamená to ovšem, že by taková zábava neexistovala. Představíme Vám jich hned několik. Jedinou investicí bude chvilka Vašeho času.

Dítě se stéblem trávy v puse

Domácí opičí dráha

Také má vaše dítko rádo nejrůznější prolézačky a překážky? Udělejte mu opičí dráhu doma v kuchyni či obýváku. Jako překážky mohou sloužit stůl, křesla, židle, sušák na prádlo (po přehození deky se může ze sušáku stát tmavý tunel), polštáře ze sedačky, plyšové hračky nebo třeba taburety.

Může závodit na čas a nebo je jen tak zdolávat. Při této aktivitě je ovšem potřeba dbát zvýšené pozornosti. Vyhněte se proto překážkám, které mají ostré hrany - případně je zabezpečte tak, aby si při jejich zdolávání dítě nemohlo ublížit. Za bezpečné zdolání opičí dráhy by měla následovat sladká odměna v podobě ovoce a nebo malého kousku čokolády.

Těsto místo plastelíny

Pro malé umělce bude následující zábava ideální. Stačí, když smícháte mouku s trochou vody a vypracujete těsto. Do těsta můžete přidat trochu oleje, aby se nelepilo. Z takového těsta může dítě stejně jako z plastelíny vykrajovat různé tvary, válet jej, splétat, řezat, zdobit různými zástřihy apod. Je-li potřeba přilepit k sobě dva kousky těsta, musí se spoj nejdříve lehce navlhčit vodou.

Hotové výrobky nechte oschnout a pak je narovnejte na plech vyloženým papírem na pečení. Aby dostaly patřičný lesk, potřete je rozšlehaným vajíčkem nebo bílkem. Sušte v troubě při 50°C po dobu 3 hodin. Je důležité, aby výtvory schly pomalu - v opačném případě popraskají. Nakonec je lze nabarvit pomocí voděodolných barev. Zbytky těsta můžete uschovat v mrazničce, kde vydrží až několik týdnů.

Další zajímavé články k tématu:

Děti a vhodné hry pro rozvoj sociálních vztahů

Strategické hry rozvíjí dětskou kreativitu

Když venku prší - tipy na domácí hry

Nejoblíbenější stolní hry

Hry s batolaty

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies