Jak hubnou ženy?

Máte pocit, že má váš partner s hubnutím méně práce než vy? Vaše domněnky jsou správné. Přečtěte si, co všechno může za vaše pomalejší hubnutí a zdali je možné to změnit.

Žena cvičící na míči

<!-- -->

Ženské rysy jsou pro mnohé muže symbolem plodnosti

Již v období mladého paleolitu (40 - 10 tisíc let před naším letopočtem) byla žena symbolem plodnosti, což dokládá i slavná Věstonická Venuše z doby 30 tisíc let př. n. l. Široké boky, hýždě i mohutná ňadra naznačují, jak ženy v této době vypadaly a jaká byla jejich úloha ve společnosti. Ať chceme nebo ne, ženské tělo bylo přímo stvořeno pro zachování lidského rodu. Tvar těla umožnil ženám donosit a porodit dítě v nehostinných podmínkách i v měsících bez dostatečného příjmu potravy.

Dnešní podmínky jsou poněkud jiné, než tehdy, nicméně genetická výbava ženám zůstala. Ženské rysy jsou stále pro mnohé muže především symbolem plodnosti, ale také jejího zdraví, neboť to se odráží ve schopnosti bez problémů zplodit potomka. A jak to všechno souvisí s hubnutím? Tělo ženy totiž většinou nemůže být samo od sebe jako proutek, aniž by se žena neomezila v jídle nebo několikrát v týdnu nenavštívila fitness. Metabolismus je obvykle pomalejší a tuky se jednoduše stačí uložit.

Rozložení tuku v těle

Zhubněte pomocí chilli papriček

Slaďte přírodně

Ženské tělo spaluje tuky pomaleji

Tělo ženy je zpravidla menší než tělo muže, a proto žena spálí méně kalorií i v případě, že oba právě procházejí stejným cvičebním programem. Je to dáno tím, že muž má po těle více svaloviny a při redukci váhy je svalovina nezbytná. Ženy mívají po těle více tuku, a proto kila shazují pomaleji. Významnou roli v hubnutí hrají také předchozí pokusy, ve kterých se žena neúspěšně snažila tvarovat tělo, a sice nevhodnými dietami. Tím se nastartuje tzv. úsporný režim, v němž se tělo snaží vystačit s minimem živin a veškerý příjem (potravy) je automaticky ukládán na „horší časy". Po čase žena přestane hubnout a dokonce někdy i přibírat, ačkoliv téměř nejí.

Nejlepším způsobem, jak zhubnout, je zvolit nejen vhodný jídelníček, ale především začít se více hýbat. Návštěva fitness centra nejméně dvakrát v týdnu prospěje fyzické i duševní stránce těla.

Tipy, jak se odnaučit přejídat

Potravinová pyramida - základ zdravé výživy

Chcete zhubnout? Pořádně se nasnídejte

Aquaaerobik dopomůže ke štíhlé linii

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies