Kolik stojí svatba?

Chtěli byste si svou drahou polovičkou vzít, ale máte strach z toho, že na to nebudete mít? Svatba pro vás nemusí zdaleka představovat vysoké náklady. Pokud však připravujete svatbu snů, buďte připraveni platit…
Žena a muž ve svatebním oblečení

Plánování svatby

Plánování svatby je přímo závislé na tom, kolik na ni budete mít peněz. Svatba nemusí být vždy velká a nákladná. Mnoho lidí sní také o romantické svatbě, třeba někde v přírodě, kam pozvou jen své nejbližší. Platí pravidlo, že čím více hostů, tím více budete nuceni zaplatit.

Velké peníze za pohoštění

Pronajaté prostory by měly být samozřejmě úměrně velké počtu pozvaných lidí. Za vyhovující prostory a poplatky zaplatíte zhruba do 10 000 korun. Samotná hostina se vším všudy na jednoho člověka vyjde průměrně 1 000 korun. Dobře si tedy rozmyslete, koho si tedy rozmyslete, koho na svatbu vlastně pozvete...

Svatební šaty, obleky, svatební kytice

Za svatební kytici dáte v průměru kolem 2 až 3 000 korun. O něco více vyjde zapůjčení obleku pro ženicha a svatebních šatů pro nevěstu. Zase záleží na tom, jak honosnou svatbu chcete mít a o kolik jste připraveni ochudit váš svatební rozpočet. Výběr se pohybuje cca od 4 000 až po několik set tisíc korun.

Chce to krásné svatební prstýnky

Nelze zapomenout na další nutné výdaje, bez svatebních prstýnků se snoubenci zkrátka oddat nemohou. Ty jsou k sehnání od 3 000 korun. Cena svatebního oznámení se pohybuje kolem 10 korun za kus. Neméně důležitý je na samotné svatbě také fotograf. Každý chce mít na obřad krásné vzpomínky, proto se do kvalitního fotografa vyplatí investovat. Jeho cena se pohybuje od 2 000 korun. I svatební dort dosahuje tisícových cen.

Celebrity za svatbu utrácejí milióny dolarů

Do dalších výdajů je nutno započítat ubytování hostů, dekorace, popřípadě platba a spropitné personálu nebo hudební doprovod. Dále je nutno zajistit úklidový servis. Veškeré výdaje při 30 hostech průměrně činí 60 korun. Toto číslo je však velmi individuální, zejména pro holywoodské celebrity není problém za oslavy spojené se svatbou zaplatit miliony dolarů.

Více z rubriky Pro ženy a muže

Latifah orient show 2008

Ideální dárek k Vánocům? Přihláška do jazykového kurzu

Netradiční svatby jsou v módě

5 rad, jak dobře odstartovat váš vztah

Zapomenuté i novodobé vánoční zvyky

Netradiční místa k prvnímu setkání – buďte originální!

Antikoncepce - druhy

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies