Léto v etno stylu

Oživte svůj šatník oblečením a doplňky v etno stylu. Prim hrají rozevláté střihy, pohodlné materiály, teplé barvy, výrazné potisky na oblečení a nepřehlédnutelné doplňky.

Šaty v etno stylu

Seznamte se s etno stylem

Etno (Ethno) styl módy má téměř po celém světě podobné rysy, v každé oblasti se ovšem mírně liší. Základem je oblečení z lehkých, měkkých a na pokožku příjemných materiálů, které se vrství (včetně pokrývek hlavy). Nevrství se akorát obuv. Pro etno styl jsou charakteristické rozevláté střihy, teplé barvy, výrazné potisky na oblečení a nepřehlédnutelné doplňky.

Etno topy, trička i halenky

Základ dámského šatníku tvoří nejrůznější trička, topy a halenky. Chcete-li být „etno", sáhněte po takových, které mají výrazný potisk (ať už se jedná o klasické obrázky á la indiánka a nebo výrazné vzory s nádechem abstrakce). Co se týče výstřihu, tak máte na výběr - nosí se topy i tuniky s „véčkovým" nebo obdelníkovým výstřihem. Oblíbené jsou také topy s tzv. „žabičkováním", které dodají svršku ten správný šmrnc, případně modely se stahováním do šňůrky, ozdobené různými výšivkami, krajkovými lemy či korálky.

Svou štíhlou postavu lze u volnějších svršků zvýraznit krátkou vestičkou, případně krátkým sakem. Co se týče barev, módní jsou všechny teplejší barvy - čokoládově hnědá, khaki, oranžová, apod. K etno stylu neodmyslitelně patří i batika. Pokud objevíte takový kousek ve své skříni a nebo v obchodě, rozhodně po něm sáhněte.

Kalhoty, sukně a šaty v etno stylu

Sáhnout můžete nejen po džínách všech délek i střihů, ale také volnějších plátěných kalhotách, které jsou na léto ideální volbou. Svůj etno šatník také doplňte o dlouhou sukni s pestrým vzorem (čím pestřejší, tím lépe), délka sukně by měla být až na zem. K sukni se nejlépe budou hodit méně výrazné svršky, doplněné o korálky nebo decentní potisk. Délka a pestrost je charakteristická také pro šaty v tomto stylu. Na šatech by nemělo chybět řasení, různé šňůrky a gumičky (na stažení v pase nebo pod prsy) či vykrojené výstřihy.

Nezapomeňte na etno doplňky

Další neodmyslitelnou součástí etno stylu jsou doplňky. Zde platí stejné pravidlo, jako u oblečení - čím pestřejší, tím více etno. Nebojte se širokých pásků, výrazných náramků (oblíbené jsou široké náramky v pestrých barvách, které jsou vyrobeny z ekologicky šetrných materiálů), náhrdelníků i náušnic v přírodních materiálech (nejlépe ve dřevě). Dalším žádaným etno doplňkem jsou velké šátky s třásněmi (zvané Palestiny), které se nosí s cípem dopředu a maxi kabelky, do kterých se vejdou všechny potřebné i nepotřebné věci.

Další zajímavé články k tématu:

Hurá do šortek!

Šedá je v kurzu!

Plážová móda letošního léta

Náramky jsou hitem

Léto ve znamení kalhot

Trendy účesy pro jaro a léto 2011

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies