Piráty silnic mají zastrašit brutální videa

České ministerstvo dopravy ve spolupráci s BESIP nedávno po vzoru mnoha zahraničních států vydalo několik videí, které mají šokujícím způsobem přinutit lidi k bezpečnější jízdě autem.
Ruce položené na volantu

Marihuana za volantem

V Česku stále přibývá kuřáků marihuany za volantem. Na tuto skutečnost pamatovali i tvůrci tohoto klipu. Po svatebním obřadu se mladá nevěsta, ženich a jejich dva mladí přátelé rozhodnou vykouřit cigaretu marihuany.

 

Kouří i řidič, nevěnuje plně pozornost řízení a nerušeně se oddává svatební euforii umocněné dávkou „trávy“. Dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ zřejmě povedený řidič nezaznamenal. V tu ránu do jejich vozu vpálí autobus. Euforii ve videu náhle přeruší ticho, do kterého se ozývá jen pláč a naříkání. Na konci už se jen mezi hořícími troskami marně snaží ženich nevěstu oživit.

Dítě v rukou

Mýtus o tom, že je dítě v rukou ženy při jízdě v bezpečí vyvrací video s názvem Blázinec. Při nasedání do auta mladá žena na manželovu otázku, zda nechce dát dítě do dětské sedačky odpoví, že je to jen za rohem.

 

Vyjedou tedy na cestu, odbočí za zmiňovaný roh a do protisměru vyjede dodávka. Otec dítěte reflexivně strhne volant doprava, kde však projíždí bariérou kontejnerů, následně prudce vrazí do zdi. Ženě dítě samozřejmě letí z rukou a zastavuje se až o přední okno auta. Záběr na zkrvavené asi roční dítě, jak pomalu sjíždí po skle dolů a naposledy pohne ručičkami trhá srdce.

 

Video ukončuje maminka v blázinci, která udělala chybu a teď ví, že už je pozdě to vrátit…

Hecování mladých lidí

Krátký spot věnovali tvůrci i další rizikové skupině, a to mladým, riskujícím lidem. Na úzké cestě se v silném autě vezou tři mladíci, kteří se snaží za každou cenu předjet dodávku před nimi. Řidič je neustále hecován svými kamarády, jede tedy agresivně.

 

Po dvou neúspěšných pokusech, kdy mu vyjede auto do protisměru a vrátí se do pruhu, přichází třetí. Teď se však nestihne vyhnout a strhne řízení. Následuje náraz do stromu a opakování posledních kamarádových slov, která zněla: „To zvládneš“.

Agresivní jízda mu změnila život

Od pohledu bohatý podnikatel se po městě prohání, jako by mu patřilo. Do toho telefonuje s manželkou a očividně nevěnuje pozornost řízení. Najednou vjíždí do úzké uličky a nevšímá si značení pro přechod pro chodce. Rutinním způsobem předjíždí dodávku, která pouští maminku s kočárkem.

 

Rozhovor manažera s manželkou, kdy plánují dovolenou na Seychelách, najednou přeruší rána a křik ženy. Kočárek odletí kamsi daleko a na předním skle zůstává nehybně ležet mrtvola ženy. Místo exotické dovolené si tak tento pirát silnic užije vězeňské cely.

Více z rubriky Pro ženy a muže

Latifah orient show 2008

Ideální dárek k Vánocům? Přihláška do jazykového kurzu

Netradiční svatby jsou v módě

5 rad, jak dobře odstartovat váš vztah

Zapomenuté i novodobé vánoční zvyky

Netradiční místa k prvnímu setkání – buďte originální!

Antikoncepce - druhy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies