San Francisco - město mnoha tváří

San Francisco najdete v americkém státu Kalifornia. Pro turisty toto město nabízí několik velmi zajímavých cílů. Navštívit můžete pevnost Alcatraz nebo slavný most Golden Gate Bridge.
Golden Gate Bridge v San Franciscu

Velké mosty San Francisca

V San Franciscu se nachází kdysi nejdelší most na světě. Je dlouhý více než 13 kilometrů a spojuje San Francisko s Oaklandem. Tento most nese název Bay Bridge a byl postaven již v roce 1936, navíc se může Bay Bridge pyšnit tím, že je dvoupatrový.

 

Mnohem známější je Golden Gate Bridge, který byl dokončen o rok později než zmiňovaný Bay Bridge. K jeho zavěšení bylo použito 130 kilometrů ocelových lan, které stavitel Irwing Morrow nechal natřít na oranžovo. Tento most je považován za symbol nejen San Francisca, ale také celé Kalifornie.

Přistěhovalci z Asie

V San Franciscu se nachází největší čínská čtvrť v USA. Žije zde dohromady více než 100 000 čísnkých přistěhovalců a společně si tato komunita postupně vybudovala své vlastní město ve městě. Ve zdejší čínské čtvrti najdete čínské banky, divadla, školy atd.

San Francisco a homosexuálové

Americkému město San francisku se právem říká město gayů. Ačkoliv je většina amerických měst a států zásadně proti homosexuálům, zde to neplatí. Dalo by se říct, že tady pro svůj život nacházejí ideální podmínky, vždyť jich ve městě žije více než 80 tisíc.

Pevnost Alcatraz věznilo Al Caponeho

Jedním ze symbolů San Francisca je neodmyslitelně i pevnost na ostrově Alcatraz. Mezi roky 1934 až 1963 pevnost sloužila jako vězení pro ty nejhorší zločince Ameriky. Nejznámějším vězněným mužem byl Al Capone.

 

Boss mafiánského podsvětí byl v této věznici zavražděn. Z věznice se téměř nedalo uniknout. Podařilo se to jen třem lidem, jejichž těla nebyla nikdy nalezena. Největší překážkou byla studená voda a dlouhá vzdálenost ke břehu.

Tématické články

Vesuv - cesta do pekla

Mexiko - Země Mayů

Lesbos - ostrov lesbiček?

Peníze na cestách – co si vzít s sebou?

Turecko - křižovatka kultur

Nejmenší státy světa

Cestujeme za teplem na Liparské ostrovy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies