Tajemství mladé pleti? Prostší než si myslíte!

Každá žena si chce zachovat svěží a mladě vypadající obličej co nejdéle. Často proto sází na nejdražší značky krémů, kosmetické procedury,vyhlazovací injekce nebo operace. Kouzlo, které oddaluje vytváření vrásek, je však skryto v něčem daleko prostším.
Žena s roztaženýma rukama

Tajemství mladé pleti - jak mít stále krásnou a zdravou pleť?

Trik, který je velmi jednoduchý, ale s jeho nácvikem se musí začít co nejdříve - péče o pleť. Dodržíte-li od mládí základní zásady, můžete se třeba i ve čtyřiceti těšit z čela bez vrásek.

Péče o pleť - chcete vědět jaká jsou pravidla hry?

Základem je samozřejmě správně zvolený denní a noční krém. Denní by měl odpovídat typu vaší pleti a zároveň mít co nejvyšší UV filtr. To je velmi důležitá věc, o které ví málo žen. UV filtr totiž pohlcuje veškeré UV paprsky, lépe chrání před prachem a jinými nečistotami, popřípadě mrazem. Při používání krému s UV filtrem dochází k menšímu poškozování kožních buněk a tudíž k jejich snazší regeneraci v pozdějším věku.

 

Noční krém lze občas úplně vypustit, aby si pleť přes noc sto procentně odpočinula. Ženám s mastnou pletí se však tato „noční pauza“ nedoporučuje, neboť krém funguje jako protitlak a při jeho vynechání se produkce kožního mazu zvýší. Výsledkem je ranní lesknoucí se pleť.

Líčení a odličování - jak na to?

Další fintou je ve způsob odličování a líčení. Make-up by se měl nanést doprostřed čela, vedle nosních dírek a koutů úst a následně být rozetřen do ztracena. Největší chybou je udělat si tečky na čele, bradě, nosu a lících. Make-up se totiž i přes vaši důkladnou snahu rozprostře vždy nerovnoměrně. Žena by nikdy neměla použít make-up na pleť bez předchozího ošetření krémem nebo jiného podkladu. Po nanesení krému je nutné pár minut počkat, jinak se smísí s make-upem a výsledný efekt nebude dokonalý.

 

Při odličování se začíná řasami. Pod oči položte tampónek navlhčený odličovacím tonikem a pomocí druhého stahujte pohybem dolů maskaru z řas. Po dokonalém odlíčení očí je dobré nanést odličovací mléko, které krouživými pohyby aplikujte na celou tvář. Mléko má hned několik výhod: obličej prokrvuje a hydratuje, veškerý make-up a maz je rozpuštěn a vytažen až z pórů. Zabraňuje se tak zanášení pleti.

Test - jsem správně odlíčená?

Test, jestli jste správně odlíčena lze provést s vatou namočenou ve vodě. Projedete-li si s ní po celém obličeji a je čistá, uspěla jste a můžete pokračovat peelingovou či pěnovou očistou ve sprše. Nejhorší pro vaši pokožku je, smíváte-li líčidla ve sprše pouze teplou vodou. Při odličování, nebo aplikaci krému, kůže musí být co nejméně napínána. Častým nepřirozeným natahováním se totiž buňky a obličejové svaly povolují a na vznik nezáviděníhodných faldíků je zaděláno. Kůže by se opravdu měla při veškerých očistných procesech hýbat co nejméně!

Péče o pleť - pleťové masky

Kvalitní ošetření lze podpořit také pleťovou maskou. Jílová je velmi vhodná pro mastné typy, neboť ta póry krásně stáhne, zatímco hydratační pomůže zase suché pokožce. Zelenou má i ovoce. Nanesete-li na obličej čerstvou šťávu z citrónu, vitamín se vsakuje přes pokožku a kožní buňky se k němu dostanou mnohem rychleji. Okurka nebo jahoda bude taky cenným pomocníkem pro zdravý vzhled vaší pleti. Oba mají totiž vitamíny a minerály, které z nich chemicky získáváme a přidáváme do veškeré kosmetiky. Proč tedy nevyužít toho, že máme to nejzdravější v ledničce?

Kosmetika - rady na závěr

Přijdou-li vám rady banální, dejte si ruku na srdce a přiznejte si, kolik z nich opravdu poctivě dodržujete! Splníte-li tyto základní kroky, bude vaše pleť zdravá a svěží. Navíc je-li vaše pokožka dokonalá, není nutné používat vysoké množství make-upu a jiných líčidel, čímž opět dosáhnete přirozenějšího vzhledu.

Další zajímavé rady nejen pro ženy:

Doplňky výživy k posilování

Masáž vonnými oleji

Péče o pleť v každém věku

Krása pomocí podmáslí

Kosmetika na cestu

Kosmetika na léto

Opalování a váš fototyp

Henna krášlí i léčí

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies