Vůně, které léčí...

Květy člověka odedávna okouzlovaly svou krásou a vůní. Vůně se stala nezbytnou součástí našeho života. Léčení vůněmi je velmi stará metoda využívaná v lékařství starých Egypťanů, Řeků, Římanů, i Číňanů.
Beruška sedící na květu heřmánku

Vůně, které léčí...

Terapie, zaměřena na léčbu prostřednictvím vůní, se nazývá aromaterapie. Využívá se v ní aromatických látek rostlinného původu – esencí, olejů, mastí apod. Představte si, že usedáte do pohodlného křesla, zní klidná relaxační hudba a z aromalampy se šíří příjemná vůně. Jestliže nevíte, kterou si vybrat, následující přehled by vám měl pomoci:

BOROVICE pomáhá při nachlazení

BOROVICE pomáhá při nachlazení, chřipce, bronchitidě, kašli, zápalu plic, při svalové únavě, revmatismu, čistí pleť a zlepšuje činnost vlasové pokožky.

CITRÓN posiluje obranyschopnost organismu

CITRÓN má účinek antiseptický a desinfekční, posiluje obranyschopnost organismu, podporuje tvorbu bílých krvinek a chuť k jídlu, snižuje teplotu, působí antirevmaticky, zvyšuje koncentraci.

EUKALYPTUS působí protivirově

EUKALYPTUS působí protivirově, snižuje horečku, podporuje srdeční činnost, posiluje imunitní systém. Je vhodný při při revmatických potížích, senné rýmě, zánětech čelních dutin, akné a nečisté pleti.

JALOVEC odstraňuje z těla toxické látky

JALOVEC odstraňuje z těla toxické látky, podporuje činnost lymfatického systému. Je vhodný při cukrovce, menstruačních bolestech, bolestech svalů, při zánětu močových cest, dně a revmatismu. Nedoporučuje se při zánětu ledvin a v těhotenství.

HEŘMÁNEK uvolňuje a uklidňuje nervy

HEŘMÁNEK uvolňuje a uklidňuje nervy. Je vhodný pro citlivou pokožku. Mají ho v oblibě děti i staří lidé.

LEVANDULE zmirňuje bolesti

LEVANDULE zmirňuje bolesti, snižuje krevní tlak, působí hojivě a posiluje srdce. Pomáhá při bolestech hlavy a nespavosti. Působí antidepresivně a antisepticky. V létě je vhodná proti komárům.

MEDUŇKA uklidňuje...

MEDUŇKA uklidňuje, tělesně i duševně povzbuzuje, snižuje krevní tlak a teplotu, působí protivirově, vyvolává pocení, posiluje nervy a srdce. Je vhodná při poruchách spánku, migrénách, epilepsii, nachlazení atd.

RŮŽOVÉ DŘEVO povzbuzuje, harmonizuje a uvolňuje napětí

RŮŽOVÉ DŘEVO povzbuzuje, harmonizuje, uvolňuje napětí při stresu a působí spasmolyticky. Je to účinné afrodisiakum.

SKOŘICE působí silně antosepticky

SKOŘICE působí silně antosepticky, posiluje nervy a krevní oběh, srdce a dýchání, reguluje menstruaci. Je vhodná při chřipce, nachlazení, křečích, průjmu, impotenci.

TYMIÁN působí desinfekčně

TYMIÁN podporuje a povzbuzuje nervy. Působí desinfekčně, močopudně a antirevmaticky, podporuje tvorbu bílých krvinek a zvyšuje krevní tlak. Není vhodný při epilepsii a těhotné ženy.

VANILKA podporuje chuť k jídlu

VANILKA podporuje chuť k jídlu, působí spasmolyticky, uklidňuje a je vhodná při mentruačních potížích.

Další zajímavé rady nejen pro ženy:

Doplňky výživy k posilování

Masáž vonnými oleji

Péče o pleť v každém věku

Krása pomocí podmáslí

Kosmetika na cestu

Kosmetika na léto

Opalování a váš fototyp

Henna krášlí i léčí 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies