Vyzkoušejte syrovou dietu

Syrová dieta je založena na principu konzumace nevařeného jídla. Dodá tělu spoustu vitamínů, minerálů, vlákniny a enzymů potřebných ke správnému trávení. Mezi příznivce této diety patří i takové celebrity, jako jsou například Demi Moore, Sting, Donna Karan či Nena.

Zelenina s nakrájenými kousky hřibů

Všeobecně o syrové dietě

Syrová dieta je založena na principu konzumace nevařeného jídla. Nejde o to, přejít ze dne na den na syrovou stravu. Měli byste však mít na paměti, že některé potraviny úplně zbytečně tepelně upravujete. Ohřívání potravin při teplotě nad 46°C vede ke zničení vitaminů a enzymů podporujících trávení. I při této dietě je nutné pravidelně jíst (tedy alespoň 5x denně) a pít dostatek tekutin (neslazené minerálky, bylinné čaje, atd.).

Příznivé účinky syrové diety

Tato dieta, přesněji řešeno detoxikační kůra, dodá tělu spoustu vitamínů, minerálů, vlákniny a enzymů potřebných ke správnému trávení. Syrová strava pomáhá pročišťovat organismus a podporuje imunitní systém. Navíc zabraňuje tvorbě nádorových buněk a usazování nebezpečných látek, které jsou pro naše tělo velmi škodlivé.

Pokud dietu založenou na syrové stravě budete dodržovat, přejdete migréně, bolestem zubů, poruchám tvorby krve a mnoha dalším onemocněním.

Syrová dieta - vhodné potraviny

Ovoce a zelenina (kupujte pouze ovoce a zeleninu, které nejsou chemicky ošetřené), ořechy, semena, obilniny, luštěniny, rostlinný olej lisovaný za studena.

Syrová dieta - nevhodné potraviny

Maso (nekonzumujte tepelně nezpracované maso, hrozí riziko alimentárních nákaz) a vše, co je tepelně upravené. Nevhodné jsou také sladkosti včetně čokolády, sladké nápoje či sušené ovoce.

Jak dlouho držet syrovou dietu?

Dlouhodobé držení syrové diety není moc vhodné. Dietologové doporučují pouze několik dnů, kdy poslouží jako účinná detoxikační kůra.

Znáte „barevnou" dietu?

Zumba - novodobý fenomén ve světě fitness

Hubneme pomocí vhodných bílkovin

Makrobiotická dieta

Dieta podle povahy

Hubneme po 30., 40. a 50. roce života

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies