Dovolená 2008 u moře – Hawai

Kdo z nás by nechtěl strávit letní dovolenou na tak krásném ostrově, jako je Hawai? Palmy, azurové moře, hřejivé sluníčko, bělavé pláže…Strávit dovolenou na slunném Hawai je snem mnoha lidí.
Palmy na pláži Karibiku

Hawai – azurové moře a bělavé písčité pláže

Havajské ostrovy tvoří řetězec hornatých ostrovů vulkanického původu v centrálním Pacifiku asi 3800 kilometrů na jihozápad od pobřeží Kalifornie. Stát je pojmenován podle největšího z ostrovů. Hawai je vyhledávaným místem, a není divu. Krásné azurové moře, čisté bělavé písčité pláže, krásné přírodní panorama…no prostě ráj na zemi.

Léto 2008 - počasí na Hawaji

Počasí na Hawaji je velice stálé, zdejší rok je rozdělen pouze do dvou ročních období, léto a zima. Léto na Hawaji trvá od května do října, průměrná denní teplota v létě je zde okolo 29,5°C. Zima zde trvá od listopadu do dubna, průměrná teplota v tomto období se pohybuje okolo 26,5 °C. Návětrné svahy zdejších hor dostávají enormní množství srážek, avšak nejčastěji v odpoledních hodinách. Tyto srážky jsou přechodné a trvají pouze chvíli.

Dovolená 2008 u moře na pláži Waikiki

Honolulu je nádherné hlavní město havajských ostrovů. Má v sobě znaky jak starého polynéského sídla, tak také znaky moderního města, s výškovými budovami, čtyřproudou dálnicí, luxusními hotely a velkými obchodními centry. Přímo v Honolulu najdeme čtvrť Waikiki a také známou pláž Waikiki. Waikiki je nádherná havajská pláž, kterou navštěvují i mnohé slavné celebrity. Tato pláž je tři kilometry dlouhá.

Maui – sopečné pláže či koupání s delfíny?

Ostrov Maui na Havajských ostrovech stojí rozhodně za návštěvu. Na Maui naleznete nádherné vysoké vodopády, pláže s černým sopečným pískem, obrovské krátery a mnoho dalších přírodních krás, které zdejší krajina nabízí. Na Maui se vyskytuje i mnoho delfínů, takže při troše štěstí se s nimi při návštěvě tohoto ostrova můžete i vykoupat.

Tipy na letní dovolenou

Slunná Afrika

Řecko, Itálie nebo Djerba?

Mauritius - tropický ráj

Zakynthos - ostrov vůní

New York pro vášnivé cestovatele

Paříž - město lásky a památek

Amazonka - největší řeka světa

Nový Zéland - země pána prstenů

Sahara - tajemná poušť

Pyramidy

Toskánsko a pár tipů na cesty

Brazílie a dovolená snů

Malta a par tipů na cesty

Velká čínská zeď

Thajské království

Turecko a typická turecká kuchyně

Jaderské moře - nejmodřejší na světě

Mrtvé moře

Kanárské ostrovy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies