Holandská města

Holandská města nabízejí turistům mnoho historických skvostů, jedinečných muzeí, romantických kanálů s restauracemi i moderní atrakce, které jinde nenajdete. Holandsko vás vtáhne do své atmosféry ať už zamířite do města, na venkov nebo do přístavů.
Řeka protékající uprostřed louky, v dáli větrný mlýn

Amsterdam

Hlavní město Holandska je vždy plné turistů, avšak v tichých, romantických zakoutích města můžete najít své soukromí. Okouzlí vás kanály lemované měšťanskými domy a nespočetné množství muzeí a galerií. V Rijskmuzeu a v muzeu Rembrandthuis najdete slavná díla Rembrandtova a Vincenta van Gogha. Na kanálech zvaných Grachty najdete mnoho obytných lodí a hausbótů. Velmi romantická je Ulička červených luceren.

Den Haag

je sídlem vlády, parlamentu a královny. Cílem turistů je tedy především komlex reprezentačních budov, který je součástí rozsáhlejšího historického celku. Každoročně zde probíhá slavnostní otevírání parlamentu nizozemskou královnou. Hojně navštěvovanoé je také Haagské Historické muzeum se sbírkou holandského a vlámského umění.
Nedaleko Haagu můžete najít i známé městečko zmenšenin - Madurodam.

Utrecht

Tomuto městu dominuje Chrámové náměstí s katedrálou, která má nejvyšší věž v Holandsku. Vedle ní je položený kanál s restauracemi na jeho březích. V okolí je spousta starobylých hradů. Jako ve všech větších holandských městech zde najdete mnoho pozoruhodných muzeí. Utrecht se ale pyšní ještě jedním skvostem: botanickou zahradou Fort Hoofddijk, která patří k největším v zemi.

Rotterdam

je obchodním centrem Holandska a největším přístavem Evropy. V centru města nesmíte vynechat Námořní muzeum. Z veže Euromast budete mít město jako na dlani. Ve stoupající kabině je dokonce možné vyzkoušet si pocity kosmonautů při startu vesmírné rakety. V létě doporučujeme navštívit Tropicanu – subtropický vodní svět s umělým vlnobitím.

Maastricht

to není jen sídlo zrození jedné evropské smlouvy. Město má bohatou historii. Připomíná ji například gotický kostel St. Janskerk ze 14.–15. století nebo Helpoort, nejstarší dochovaná městská brána Holandska. Nejobdivuhodnější je ale pevnost Fort St. Pieter, propojený s 200 km dlouhým systémem podzemních důlních chodeb.

Naarden

je místem posledního odpočinku Jana Ámose Komenského, který tu má i malé muzeum.

Giethoorn

je holandskými Benátkami. Leží v oblasti vřesovišť, kde se dříve těžila rašelina. Domy jsou propojeny kanály, po kterých mohou jezdit i turisté.

Kam na dovolenou?

Další články:

Zakynthos - ostrov vůní

New York pro vášnivé cestovatele

Paříž - město lásky a památek

Amazonka - největší řeka světa

Nový Zéland - země pána prstenů

Sahara - tajemná poušť

Pyramidy

Toskánsko a pár tipů na cesty

Brazílie a dovolená snů

Malta a par tipů na cesty

Velká čínská zeď

Thajské království

Turecko a typická turecká kuchyně

Jaderské moře - nejmodřejší na světě

Mrtvé moře

Kanárské ostrovy
Tropické deštné lesy



Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies