Plánujeme svatbu v zahraničí

Pro svatby v zahraničí se rozhoduje stále více párů. K nejoblíbenějším destinacím pro uzavření manželství patří Seychely, Sri Lanka, Bali nebo Mauritius. Zároveň sňatky uzavřené na těchto místech jsou právně platné. Ovšem spousta krásných míst pro svatbu je i u nás.

Lidé líbající se ve svatebním oblečení

Proč svatba v zahraničí?

Svatba v zahraničí má intimní atmosféru, kterou zaručuje většinou jen přítomnost snoubenců. Lidé volí tuto variantu především proto, že odmítají podstoupit tradiční českou svatbu v kombinaci s předsvatebním šílenstvím. Snoubenci si uvědomují, že peníze které by utratili za velkou svatbu, si mohou užít právě při exotickém či romantickém obřadu na pláží a zároveň spojit svatbu se svatební cestou.

Svatební zvyky a tradice - svatba jak má být

Svatební agentura - svatba bez starostí

Kolik stojí svatba?

Netradiční svatby jsou v módě

Je svatba v zahraničí drahá?

Mnoho lidí si myslí, že za zahraniční svatbu zaplatí spoustu peněz, ale opak je pravdou. Pokud máte čas a nemáte jazykovou bariéru, můžete si svatbu zařídit sami, čím ušetříte peníze. Pak vás taková svatba přijde o několik málo tisíc korun dráž, než klasická zahraniční dovolená.

Jak svatbu zařídit?

Zařizování svatby v zahraničí není jednoduchá věc. Je třeba vyřídit všechny potřebné dokumenty, aby uzavřený sňatek byl právně platný v naší zemi. Většina lidí proto využívá služeb svatebních agentur nebo cestovních kanceláří, které se zařizováním zahraničních svateb zabývají. Zařizování svateb, které se uskuteční v Evropské unii není tak složité, jako v zemích mimo Evropskou unii. Lze zařídit také symbolickou svatbu na Maledivách, ta podle místních zákonů není ale právně platná.

Svatební manuál

Pokud si budete svatbu zařizovat sami...

Jestliže zařizovaní svatby v zahraničí vezmete do vlastních rukou, pak vaše první cesta povede na matriku v Brně. Je to jediná matrika v České republice, která se zapisováním a řešením zahraničních svateb zabývá. Na této Brněnské matrice vám poradí, které dokumenty budete potřebovat a zda vaše svatba bude platná v naší zemi. Dále pak informujte hotel, který jste si vybrali. Svatební klienti často dostanou pěknější ubytování, různé nadstandardy a hlavně lepší ceny.

Jaké dokumenty je třeba dodat?

Budete muset dodat notářsky ověřené kopie dokumentů pro překladatelský servis. K těmto dokumentům patří rodný list, oddací list z předchozím manželství, rozsudek o rozvodu, v případě úmrtí předchozího partnera úmrtní list a v případě změny jména je třeba doložit odpovídající dokumenty.

Svatba v opravdovém ráji

Jedním z nejromantičtějších míst pro svatbu jsou Seychely a Mauritius. Vaše svatba zde může probíhat ve vyzdobeném altánku, v zahradě hotelu, v salonku luxusního hotelu nebo na písečné pláži pod palmami. Svatba na Seychelách, ale nepatří k těm nejlevnějším. Nejnižší cena ze dvě letenky, levný pobyt a obřad činí 100.000 až 120.000 korun. Pokud si vyberete luxusnější hotel, pak se ceny mohou vyšplhat až na 500.000 korun za dvojici.

Trendy svatební účesy

Svatební účesy a líčení

Svatební oznámení

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies