Jak stres ovlivňuje hubnutí?

V dnešním článku jsme se zamysleli nad tím, jak moc může stres ovlivnit hubnutí. Trápí vás přebytečná kila, která nejdou vůbec dolů? Může za to možná stres! Bojujte proti němu zaručenými zbraněmi!

Žena zakrývající si oči rukama

Stres a jeho negativní účinky na lidské zdraví

Stres a úzkost mohou být významnými faktory při vzniku nemocí. Úzkost vyvolává chemické reakce v mozku, které narušují jeho rovnováhu. Zvýšená činnost hormonů pak vede k nežádoucím podnětům v lidském těle. Vyvolají nespavost, napětí, průjmy, únavu nebo deprese. Často zapříčiní onemocnění tepen, vysokého tlaku a mrtvice, což jsou nejčastější příčiny úmrtí lidí v západním (moderním) světě.

Stres a hubnutí - pozor na něj!

Myslíte si, že stres může způsobit obezitu? Svým způsobem ano. Ze stresu jako takového ještě nikdo neztloustl, je však důležitým předpokladem, který může za to, že štíhlý pas a boky jsou už jen letmou vzpomínkou. Pokud se někdo neumí vyrovnat se stresem jinak než jídlem, má problém nejen zdravotní, ale hlavně psychický.

Hubněte s rozumem

Rozumné hubnutí má na organismus velmi pozitivní vliv, přesto i když hubneme šetrně, je hubnutí pro organismus stresem. Musíme se přizpůsobit novým stravovacím návykům, více se hýbeme a shazujeme přebytečná kila, která nás trápí. Náš organismus změny nemá rád a obvykle na ně reaguje nepříjemnými pocity.

Řada lidí trpí při hubnutí zvýšenou únavou, ochablostí, špatným soustředěním, bolestmi hlavy, špatným usínáním, poruchami spánku, napětím, změnami nálad, rozladěností až mírnou depresí. Ale ani tím se nenechte odradit.

Rady, jak bojovat proti stresu

Pravidelně jezte zdravou stravu, pijte hodně vody, jděte si zacvičit, dopřejte si horkou koupel, poslouchejte hudbu – zkrátka vypněte a v klidu relaxujte.

I stres může způsobit jojo efekt

Pokud jste neustále ve stresu a podaří se vám rychle zhubnout, zpravidla se váha během několika měsíců vrátí zpět. Pokud se budete při hubnutí stresovat a mít špatnou náladu, váha se vám zastaví i když se budete snažit sebevíc.

Pomáháme vám zhubnout

Časté chyby při hubnutí

Hubnutí s polévkou

Chrom zahání chuť

Hubnutí a káva

Dieta – kolik chcete shodit?

Diety s koktejly – jsou vůbec účinné?

Jablečná dieta

Desatero pro krásnou postavu

Nadváha

Vnitřní tuk ohrožuje vaše zdraví

Známé diety celebrit

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies