Vhodná práce pro introverty a extroverty

Patříte mezi introvertní a nebo extrovertní typ lidí? Víte, jaká práce je pro vás vhodná? Pokud to nevíte jistě, nechte si od nás poradit. Více informací se dozvíte právě dnes.
Sedící dvojice otočená zády

Introvert versus extrovert

Introvertní člověk je uzavřený spíše sám do sebe. Má svůj vlastní svět, je zdrženlivý, plachý a nejistý. Většinou má obrovskou fantazii. Oproti tomu extrovertní člověk je osobnost projevující se zaměřením svého "já" na vnější svět a prostředí, v němž žije.

 

Extrovertní člověk je většinou společenský, komunikativní a snadno navazuje nové kontakty, což se mu může hodit nejen v osobním, ale také v pracovním životě. Nikdo není jenom "introvert" nebo "extrovert", z každého má určité znaky, ale některé převažují a podle toho se pozná, jaký typ je.

Vhodná práce pro introverty

Introvertní lidé mají ve většině případů velkou trpělivost, proto jsou vhodní adepti na zaměstnání, kde je tato jejich přednost vyžadována – účetní, umělec, programátor, lékař, řidič..atd.

Vhodná práce pro extroverty

Extrovertní lidé, jak jsme už již říkali, jsou společenští a nejlépe se cítí ve velké společnosti. Proto by si měli najít takovou práci, která je bude bavit a kde mohou svou otevřenost vůči okolí využít. Mezi vhodné povolání pro extroverty můžeme zařadit například práci managera, reportéra – redaktora, moderátora, herce, učitele, vedoucího pracovníka...atd.

Práce a kariéra - po úspěchu touží muži i ženy

Toužíte po respektu a uznání? Jednoduše si jděte za svým snem – je jedno, zda-li jste introvert a nebo extrovert. Vytyčte si postupné cíle, kterých budete dosahovat a jděte přímočaře za němi. Je jedno, jestli jste-li muž nebo žena, všichni začínáme na stejné startovní čáře a záleží jen na nás, jak moc se budeme snažit.

Práce - další zajímavé články pro ženy i muže:

10 nejzajímavějších povolání

Móda do práce

Test – jaké povolání se pro mě hodí?

Jak vycházet s kolektivem

Kurzy, které rozvíjejí vaši kreativitu

Novým trendem je celoživotní vzdělávání

Tykání versus vykání

Jak vypadat na fotografii?

Práce na internetu

Pracovní smlouva - než podepíšete smlouvu

Sangvinik, melancholik, flegmatik, cholerik

Asertivita

Síla řeči - umění Cicero

Image osobnosti - okouzlující osobnosti



Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies