Vichy - zdraví patří i pokožce

Aby mohla firma Vichy vyrábět opravdu účinné a převratné kosmetické přípravky, spolupracuje s vědeckými a lékařskými organizacemi. Sblížení kosmetiky a medicíny vynáší pozoruhodné výsledky v pěstící kosmetice Vichy.
Zelené oko

FIRMA VICHY

Firma Vichy (jméno dle města ze středu Francie) spolupracuje již od roku 1931 s mnoha vědeckými a lékařskými organizacemi. Sblížení kosmetiky a medicíny vynáší pozoruhodné výsledky v podobě objevů nových molekul a jejich využití v pěstící kosmetice Vichy. Laboratoře Vichy vytvořilo celou řadu kosmetických přípravků s termální vodou Vichy kombinovanou s aktivními látkami výrazně působící na kosmetické potíže všeho druhu.

KOSMETICKÉ PŘÍPRAVKY VICHY

Všechny přípravky Vichy jsou hypoalergenní, testované dermatology na velmi citlivé pokožce a vyráběné podle přísných norem farmaceutického průmyslu.

Termální voda Vichy

Veškeré přípravků Vichy obsahují jedinečnou termální vodu Vichy z francouzského středohoří. Tato voda bohatá na minerální soli a stopové prvky podporuje buněčnou výměnu a výrazně posiluje obranyschopnost organismu. V dermatologii je používána ke zklidnění citlivé pokožky a k jejímu posílení. Vysoká koncentrace minerálních solí a stopových prvků působí proti volným radikálům a má také antioxidační schopnosti.

Termální voda Vichy ve spreji

Termální voda Vichy není jen přídavnou složkou kosmetiky Vichy, ale také samotným produktem ve formě 50ml spraye Vichy Eau Thermal. Tento spray obsahuje 17 minerálních solí a 13 stopových prvků (železo, vápník, hořčík, sodík, draslík aj.).

Použití termální vody Vichy ve spreji

Spray se rozprašuje na pokožku, nechává se chvíli působit a pak se ubrouskem setře. Lze jej používat pro odličování, k osvěžení či zklidnění pokožky. Je vhodný i pro tu nejcitlivější pleť.

Účinky termální vody Vichy ve spreji

Termální voda Vichy má zklidňující a regenerační účinky, zvyšuje obranyschopnost kůže a neutralizuje volné radikály. Neobsahuje žádné konzervační látky ani umělé vůně.

PLEŤOVÁ KOSMETIKA VICHY

Péče o pleť začíná čištěním

Během dne na naší pleti ulpí spousta nečistot. Nejen prach z ulice, ale také o pot, maz a líčidla, je třeba každý den odstranit. Pokud tak neučiníte, kůže se stane povadlou a bude působit nezdravě.
Vybírejte si přípravek podle vašeho druhu pleti. Naneste jej na kosmetické tampóny a čistěte kůži tak dlouho, dokud nebude vatový tampón čistý. Vždy postupujte odspoda nahoru, tedy od krku po obličej. K odlíčení očí a rtů jsou nejvhodnější odličovací gely, které na rozdíl od odličovacího mléka nedráždí oči.

Protein ubichion – čistící zázrak

Protein ubichon je obsažen v každé naší buňce. Působí detoxikačně a aktivuje buněčné dýchání. Zbavuje pokožku nečistot z ovzduší, navrací ji jas a svěžest.

Čistící kosmetika Vichy

Protein ubichon je obsažen v odličovacích přípravcích řady Pureté Thermale. Patří zde např. detoxikační odličovací mléko Vichy, které odličuje velmi jemně a zároveň pleť čistí do hloubky. Součástí této čistící řady je také čistící pěnový gel pro hloubkové čistění pleti a její dehydrataci. V čistění mastné a problematické pokožky se osvědčil Vichy Normaderm gel.

Péče podle typu pleti s VICHY

SUCHÁ PLEŤ

V mládí je suchá pleť výhodou. Akné se vám vyhýbají a jakékoliv kožní problémy znáte jen z vyprávění. Pokud však o pleť řádně nestaráte, už po třicítce můžete objevit první vrásky. Suchá pleť totiž nedokáže vytvořit dostatečné množství mazu, které by předčasnému stárnutí zabránilo. Musíte ji proto pomoci a dodat vláhu, kterou si nedokáže vyrobit sama.

Péče o suchou pleť

Vaše pleť potřebuje především pravidelnou hydrataci. Volte péči s obsahem lipidů (kůži vlastními tuky), a to ráno i večer. Lipidy obsahují např. krémy Nutrilogie od Vichy. Vyvarujte se používání mýdla, krémů a pleťových vod s obsahem alkoholu, pleťových masek a peelingu. Po slunění, saunování a koupání v chlorované vodě pleť dostatečně ošetřete. Suché pleti prospívá vyšší příjem tekutin a sportování, neboť pohyb podporuje krevní oběh a zlepšuje tak funkci mazových žláz.

Lipidy

Suchá pleť postupně ztrácí lipidy. K odstranění problému se suchou pletí je třeba léčit samotnou příčinu suché pleti, ne pouze zakrýt její vnější projevy.

S Vichy proti suché pleti

Pleťové krémy řady Vichy Nutrilogie umožňují pokožce znovu vytvářet lipidy, a to díky obsahu tzv. Sfingolipidu. Sfingolipid přeměňuje pokožku doslova v továrnu na lipidy. Objevu této vzácné molekuly věnovala Vichy 10 let výzkumu. Kromě ní obsahují krémy Vichy pro suchou pokožku komplex proti volným radikálům, termální vodu Vichy, rostlinné a přírodní oleje. Krémy Nutrilogie jsou nemastné a snadno se vstřebávají.

MASTNÁ PLEŤ A AKNÉ

Největším problémem mastné pleti je, že produkuje více nevzhledných pupínků než pleť suchá nebo smíšená. Příčina mastné pleti u žen vězí ve větším množstvím mužského hormonu testosteronu. Jistou útěchou však je, že mastná pleť díky silné tukové vrstvě stárne pomaleji.

Péče o mastnou pleť

Na rozdíl od ostatních si můžete dovolit čistit pleť pleťovou vodou s obsahem alkoholu a každý den si dopřávat peeling, který vás zbaví lesknoucí se pleti. Pupínky vymačkávejte pouze pomocí kosmetických ubrousků a poté znovu použijte pleťovou vodu s alkoholem, která stáhne póry. Akné ošetřujte speciální tyčinkou jako je např. tyčinka Vichy Normaderm Stisk.

S Vichy proti mastné pleti a akné

Vichy bojuje proti akné a problematické pleti speciálně vyvinutou látkou zvanou Zincadone, která se skládá ze tří aktivních látek reorganizujících buněčnou strukturu. Zincadone je obsažen v přípravku Vichy Normaderm Soin hydrant.

Zabraňte dehydrataci pokožky

Pokožka ztrácí každý den přibližně půl litru vody. Pleť rychleji stárne, stává se ochablou a nezdravě vypadající. Jedním z nejdůležitějších nástrojů, jak zpomalit stárnutí pleti je hydratace. Pouze dostatečná hydratace dokáže chránit vodu uloženou v hlubších vrstvách pokožky. Pleť je třeba hydratovat zvenčí - hydratačními krémy, i zevnitř - dostatečným příjmem tekutin.

Hydratace podle Vichy

Hydratační krémy Vichy obsahují mnoho účinných hydratačních látek. Kromě výživné termální vody Vichy se jedná také o serin, který je schopen udržet a uvolňovat vodu ve všech vrstvách kůže. Dále tyto krémy obsahují speciální komplex proti volným radikálům a UV filtr proti UVA záření. Mezi hydratační krémy Vichy patří Vichy Thermal FIX a řada Vichy Thermal S. Všechny tyto přípravky zabraňují předčasnému stárnutí pokožky.

Jak odstranit vrásky?

Mimika obličeje způsobuje stahy hluboko uložených buněk zvaných fibroplasty. Po čase tyto buňky ztrácí schopnost uvolnit se a tak dochází k vráskám. Stárnutí kůže se pak zrychluje s poklesem hormonální aktivity, kdy pleť ztrácí svou hustotu. Vrásky lze proto vyhladit pouze uvolněním stahů uvnitř pleti a obnovením hustoty a pevnosti pokožky.

Adenoxin – vyhlazovač vrásek

Laboratoře Vichy vyvinuly látku zvanou Adenoxine, která uvolňuje stahy uvnitř pleti a tím postupně vyhlazuje vrásky. Patentovaná látka Adenoxine zároveň zabraňuje vzniku dalších vrásek. Látku obsahuje přípravek Vichy Myokine korekční péče – vrásky.

Fytoflavon obnovuje hustotu pokožky

Podle stupně ztráty hustoty pokožky lze měřit stupeň stárnutí kůže. Pevnost a hustotu pleti dokáže obnovit látka zvaná Fytoflavon, která obnovuje vnitřní strukturu kůže. Fytoflavon je obsažen v přípravku Vichy Novadiol.

Fibrocyclamide vrací pokožce pevnost

Fibrocyclamide je komplex aktivních látek schopných obnovit zásobu vláken, které pleť s přibývajícím věkem ztrácí. Výsledkem ztráty těchto vláken je prohlubování již vzniklých vrásek. Přípravek Liftactiv je schopen tyto vrásky zredukovat.

Jak rozjasnit pleť?

Tajemství rozjasnění pleti používáním pleťových krémů Vichy tkví v obsahu přípravku OLIGO 25.

Účinky rozjasňovaní složky OLIGO 25

Textura zvaná OLIGO 25 zvláčňuje pokožku, dodává ji zdravou barvu a velmi svěží vzhled. Krém působí celých 24 hodin po jeho aplikaci a už po 14 dnech používání jsou výsledky jasně zřetelné.

Přípravky Vichy s OLIGO 25

Složku OLIGO 25 obsahuje tonizační zelený nebo oranžový krém Vichy Oligo 25. Lze je používat jako podkladovou vrstvu pod make-up.

Líčení a make-up

Špatný make-up zvýrazňuje vrásky

Na mladé a pružné pleti zanechává make-up hladký povrch. Na pleti starší, s prvními známkami vrásek, se však make-up hromadí v rýhách a vrásky jsou ještě viditelnější.

Vyhlazující látky make-upu

Pro vyhlazení vrásek je třeba obnovit v kůži tvorbu kolagenu. To dokáže Collagyl, látka speciálně vyvinutá laboratoří Vichy.

Make-up od Vichy

Make-up Flexilift Teint vrásky zbytečně nezvýrazňuje, neboť v něm obsažený Collagyl pleť okamžitě vypíná. Stejný účinek má silikonová textura složená z mikrodisperzních vosků, patentovaná laboratořemi L’Oréal Recherche. L’Oréal není znám jen jako vlasový specialista - více v článku.

PÉČE O TĚLO

Konec pocení v Čechách

Víte, že patříme k národům, které deodoranty a antiperspiranty používají v celé Evropě nejméně? Po Rusku a Rumunsku jsme dokonce třetí nejméně voňavý národ! Člověk denně průměrně vypotí půl litru tekutin a více (a výrazně zřetelněji) se potí muži. Bohužel právě čeští pánové používají antipotítka nejméně.

Antiperspiranty a deodoranty

Znáte rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? Deodoranty omezují pouze pach vznikající při pocení rozkladem mikroorganismů na kůži. Na rozdíl od nich antiperspiranty omezují přímo pocení, a to tak, že uzavírají potní žlázy.

Likvidátor potu – Sedmidenní kůra proti pocení od Vichy

Sedmidenní kůra proti pocení od Vichy pocení průběžně reguluje a působí ne na povrchu, ale přímo uvnitř potních žláz. Kůra nedráždí pokožku a nezanechává na pokožce bílé stopy. Po třech týdnech se díky mikroaktivním látkám budete potit minimálně.

Celulitida – jak ji odstranit?

Buňky zvané adipocyty slouží v ženském těle ke tvorbě a ukládání tukové rezervy. Při tvorbě těchto tukových rezerv mohou stlačením okolních cév způsobit zhoršené prokrvení kůže a tím i vznik celulitidy. Celulitidu však lze výrazně zredukovat.

S Vichy proti celulitidě

Látka zvaná Adrenalyse uvolňuje adipocyty z vazivové tkáně, obnovuje buněčnou vrstvu a vyhlazuje tak kožní povrch. Je obsažena v drenážním gelu Liposyne od Vichy.

Strie - jak snížit jejich viditelnost?

Trhlinky v kůži zvané strie nelze úplně odstranit, ale můžeme výrazně snížit jejich viditelnost. Důležité je pravidelně je masírovat a dodávat jim hydrataci. O příčinách vzniku strií se více dozvíte zde.

Látky, snižující viditelnost strií

Na strie blahodárně působí přírodní oleje a látky zpevňující pokožku.

S Vichy proti striím

Přípravek Vichy Action integrale vergetures poskytuje preventivní péči před vznikem strií, snižuje jejich viditelnost (zvláště zabarvení) a posiluje pokožku zevnitř. Zasluhují se o to látky jako je glycerin, hadroxyprolin, máslo z Karité, okurkový olej a termální voda z Vichy.

PÉČE O VLASY

Není šampón jako šampón

Můžete o své vlasy pečovat jak nejlépe umíte, ale pokud zvolíte špatný šampón, napácháte více škody než užitku. Ne každý šampon je totiž vhodný pro všechny typy vlasů. Například některé přípravky pro mastné vlasy vlas sice odmastí natolik, že jej zbaví přirozeného ochranného filmu. Obnažený vlas je tak snadno znehodnocován okolními vlivy. Proto je třeba šampóny zkoušet a obměňovat, až zjistíte, který vám vyhovuje nejlépe.

Kondicionéry a balzámy

Šampón pochopitelně není vším. Pokud vlastníte vlasy polámané, vysušené nebo věčně zacuchané, je třeba jim dodat výživu a látky, které potřebují. Řeč je o kondicionérech a balzámech. Kondicionér chrání vlasy před vnějšími vlivy, balzám jim dodává výživu.

Složení vlasové kosmetiky

Dávejte si pozor na složení vlasové kosmetiky. Citliví jedinci mohou být na některé druhy látek alergičtí. Šampón by neměl obsahovat sloučeniny typu DEA, MEA nebo TEA , které jsou dokonce zdraví škodlivé. O těchto zdraví škodlivých látkách se více dozvíte zde.

Šampóny Vichy

Laboratoře Vichy vyvinuly speciální šampóny pro suché, mastné i normální vlasy. Vichy DERCOS šampon na normální vlasy – Vitalité obsahuje obilné bio-proteiny, které chrání vlasy před negativními vlivy. Vichy Dercos šampon na mastné vlasy - Pureté omezuje usazování nečistot a rychlé maštění díky výtažku z hroznových semínek.

Vypadávání vlasů

Vypadávání vlasů má řadu příčin. Stres, špatná životospráva, nezdravé životní prostředí, hormonální faktory, porucha jater, ledvin nebo krve. Nezbytným předpokladem pro zachování kvalitních a hustých vlasů je zdravý životní styl a správná péče o vlasy.

Aminexil – patentovaná látka proti vypadávání vlasů

Aminexil je látka působící na kolagenové pouzdro obklopující vlasové kořínky a tím zabraňující vypadávání vlasů. Navíc se právě ve vlasovém kořínku přeměňuje na stavební prvky vlasu a tím zevnitř napomáhá výstavbě zdravého a silného porostu. Aminexil je obsažen ve výrobku Dercos Aminexil od Vichy - pro ženy a pro muže.

Lupy – jak je odstranit? Jedině s Vichy!

S tvorbou lupů se množí mikroorganismy, které dráždí vlasovou pokožku. Jediným způsobem, jak se zbavit lupů jednou provždy, je zabránit jejich opakované tvorbě. Laboratoře Vichy vyvinuly šampón proti suchým i šampón proti mastným lupům. Oba obsahují bisulfid selenia, který eliminuje lupy a zklidňuje svědění pokožky už po týdnu používání. Antirecidivní technologie dokonce prodlužuje účinnost šampónu až o 4 týdny.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies