Skončí institut manželství?

Pro život na psí knížku se rozhoduje stále více lidí. Nesezdaný pár si uvědomuje, že partner může kdykoliv odejít – to jej udržuje v bdělosti. Hrozí snad zánik manželství?
Ruce ve tvaru srdce zvednuté k obloze

Fakta o manželství a rozvodovosti

V dobách Československa nikdy do manželství nevstoupilo jen 3,7% žen a 5,4% mužů. A dnes? Více než 30% dětí se rodí mimo manželství! Z toho jen opravdu malá část patří svobodným matkám, žijícím bez partnera. Statistiky mluví jasně – v České republice je rozvedeno každé druhé manželství.

 

Nejčastěji se svazek rozpadá ve třetím a čtvrtém roce po svatbě, dalšími krizovými léty je pátý až devátý rok. Nefungující manželství je často uměle udržováno při životě kvůli dětem. Děti rozvodem trpí, s rozhádanými rodiči ale ještě víc!

Budeme žít na psí knížku?

Jak vyplývá ze statistiky, málokteré manželství vydrží a to, které vydrží, není vždy šťastné. Proč manželství nefunguje? Proč je tak vysoká rozvodovost a proč stále více lidí raději žije na psí knížku? Manželství vzniklo ve snaze si toho druhého udržet za každou cenu – a tím se z lásky stalo vlastnictví.

 

Jistě, je to volba obou, oba se chtějí vlastnit. Jenže lidé nejsou věci a když vás někdo nebo něco spoutá, chcete jen jediné: zase se odpoutat. Proto oddací list není zárukou, že svého milého neztratíte, ba naopak.

 

Manželství činí z lásky povinnost. Vždyť si ti dva u oltáře slíbili, že se budou milovat až do smrti. Jako by se dalo srdci poručit. Ne oddací list, ale lidé samotní určují, jaký bude jejich vztah.

Jde to i bez manželství

Jsou šťastní manželé i nešťastní manželé, šťastní svobodní i nešťastní svobodní. Jde jen o to, co lidé chtějí a v co věří a především, co od manželství očekávají. Pokud očekáváte, že vám zajistí stabilitu vztahu, raději se nevdávejte/nežeňte.

 

O stabilitu se musíte snažit vy oba. Pokud věříte, že díky manželství si svého partnera udržíte, bohužel, ani takhle život nefunguje. Čím více lidí si tato fakta uvědomují, tím méně se do manželství hrnou.

Láska, vztahy, sex

Odhalte své skryté erotogenní zóny!

Sexuální život seniorů – překvapivá fakta

Valentýn ve vaší ložnici

Nestyďte se před svým partnerem…

Kdy přerůstá láska ve stereotyp?

Chirurgické zvětšení bodu G – nový trend plastické chirurgie

Asistovaná reprodukce – šance pro neplodné

Registrované partnerství od A do Z

Dopřejte si netradiční sex

Kolik stojí svatba?

Labioplastika – chirurgická úprava stydkých pysků

5 rad, jak dobře odstartovat váš vztah

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies